Hogyan beszéljem le a páromat a Meforal 500 mg tabletta szedéséről?
a páromnak IR-je van (inzulinrezisztencia)és az endokrinológus napi 2 szemet írt fel neki, amit már 1 éve szed.
Sajnos azóta nagyon fáradékony, aluszékony, depressziós, néha szédül, és a libidója is jelentősen csökkent. Mindezek a tünetek kapcsolatunkra nagyon rossz hatással vannak, ezért hónapok óta könyörgök neki hogy hagyja abba.
5-ös vagyok.
Nem, nem kell beletörődni, hanem orvoshoz kell menni.
Tervezzük hogy vissza megyünk az endokrinológushoz aki felírta ezt a gyógyszert. Egy újabb hormon vizsgálat is aktuális lenne már...
Azért nem eszik túl sok gyümölcsöt.
Ez nem diéta, hogy "eszik, de nem sokat", meg "nem eszik lisztet meg cukrot", stb. Ezeket a dolgokat grammra pontosan napi 5 étkezésre leosztva kell tartani, különben nem kell csodálkozni, ha megborul a rendszer. Én is ültem már a földön úgy, hogy azt sem tudtam, mi történik. Mert azt hittem, ha "nagyjából odafigyelek" az rendben van. Nem, nincs rendben, főleg nem gyógyszerszedés mellett. Ez nem divatdiéta! A "nem sokat" az nem diétás előírás, hanem max. baráti jótanács egy kevésbé fontos helyzetben. Ha diétás tanácsadásra van szükségetek (szerintem igen), javaslom a mensmentis.hu -t megnézni, két alkalom és talán minden megváltozik! Egy hormon, terheléses cukor-inzulin kontroll sem ártana, illetve a pajzsmirigy működés változása befolyásolhatja a hangulatot, anyagcserét.
A kapcsolatotok állapotát pedig te érzed, de ha szerinted a megoldás az, hogy lebeszéled a párod a betegségének leginkább megfelelő kezelésről, mert hiányzik a szex, akkor szerintem nem csak diétaproblémák vannak jelen ebben a kapcsolatban! Más dolgokról is beszélgetnetek kellene. Akármilyen borult is volt az inzulin-cukor szintem (jelzem nagyon tragikus volt!), a párom iránti szeretetemen ez nem változtatott. Őszintén beszélgetnetek kellene arról, miért ilyen ritkák az együttlétek, mert csak egy ideig lehet arra fogni, hogy "fáj a feje".
Ha tudok segíteni diéta kapcsán, írjatok privát üzenetet nyugodtan.
Remélem, sikerül egyenesbe jönnötök!
Sziasztok a férjem mondta hogy tegnap kérdést tett fel gondoltam írok én is,hogy tudjatok segíteni.Hol többet hol kevesebbet eszem össze vissza.De a tegnap így alakult:reggel 9-kor 4 db kivi, ebéd barna rizs és sült hús,2-kor 1 kis szelet csoki(13g),délután 5-kor volt szünet akkor 2 db túrós palacsintát ettem ,este 11-kor 2db virsli és egy kis édesítős túrókrém.
Nekem a hétvégékkel van a legnagyobb problémám nagyon éhes tudok lenni és akkor vége a diétának.Egész nap tudnék enni.
Szia, bár én még viszonylag új vagyok IR-ben (csak másfél hónapja kezdtem a diétát, Merckformint és mozgást) de az orvosom azt mondta, hogy az alábbiak szerint kell a szénhidrátot bevinni, nekem speciel 160 g-ot:
Reggeli 7:00 30 g (lassú)
Tízórai 10:00 25 g (15 lassú+10 gyors)
Ebéd 12:00 50 g (max 10 gyors)
Uzsi 15:00 25 g (gyors)
Vacsora 18:00 30 g (max 10 gyors)
Reggelire nem jó a gyümölcs, mert az gyors felszívódású szénhidrát.
Kérdező:
Ez nagyon rossz étrend, nem csoda hogy gond van, reggelire szigorúan tilos gyümölcsöt enni az egésznapi inzulin szinted elrontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!