Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit gondoltok a görbémről?

Mit gondoltok a görbémről?

Figyelt kérdés
[link]
2012. nov. 22. 12:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

IR=Inzulinrezisztencia. Terheléses cukorvizsgálatnál nézik az inzulint is.

Vérvétel, aztán megiszol egy nagyon édes löttyöt, aztán bizonyos idő után (ált. 60 és 120 perc után) megint vért vesznek, ebből néznek cukrot és inzulint.

Azért az elég durva, hogy 14 évesen vkinek azért írnak fel tabit, mert rendszertelen..

14 évesen sok nőnek rendszertelen, lehet ha nem írja fel, magától beállt volna.

Így meg most iszod a levét.

2012. nov. 25. 09:02
 22/25 A kérdező kommentje:

Ó, köszönöm, így már világos. Gondolom ezt endokrinológusnál csinálják, ugye? És ezt mikor? Ez az a ciklus 3. és 21. napján? Vagy az valami teljesen más?

Igen, szerintem is durva. Azt mondta az akkori nődokim, hogy 2 év alatt már illett volna beállnia valamelyest (12 évesen jött meg először, és amikor 14 évesen orvoshoz fordultam a panaszommal, akkor már 5 hónapja nem menstruáltam, ekkor döntött úgy a dokim, hogy akkor felírja a gyógyszert, majd attól helyreáll a ciklus, és ennyi. Meg sem említette, hogy a későbbiekben ezzel még lehetnek problémáim, mondjuk, amikor babát szeretnék...). Ahogy utánaolvastam a dolgoknak a neten (amikor abbahagytam a gyógyszert), és világossá vált, hogy miknek tett ki a dokim a gyermekvállalást illetően, azonnal orvost váltottam, így járok most ehhez a másikhoz. Ő nagyon rendes, elmagyarázta, hogy mi a gond ezzel, hogy anno így ebbe a formába szedtem a fogamzásgátlót, azt mondta, hogy mivel eléggé leterheltem ezzel a 10 évnyi gyógyszerszedéssel a szervezetem, ráadásul ilyen fiatalon, így jó lenne, hogyha várnánk egy kicsit, hogy a szervezetem megpihenjen. Amit én értek is, csak attól félek, hogy egy elég durva hormonzavar alakult ki a dolog miatt, amit jó lenne minél előbb kezelni. Ezért sürgetném én a dolgot, de a dokim csak nyugtatgat, hogy legyek türelmes... Azt hiszem érthető, hogy miért nem tudok az lenni :)

2012. nov. 25. 09:29
 23/25 anonim ***** válasza:
Akkor viszont érthető az is, hogy miért nem akar rögtön gyógyszert adni a doki.
2012. nov. 25. 09:53
 24/25 A kérdező kommentje:
Világos, de attól még a vizsgálatokat el lehetne kezdeni, hogy mielőbb kiderüljön, hogy mi a gond, nem?
2012. nov. 25. 09:58
 25/25 anonim ***** válasza:
Hát igen.
2012. nov. 25. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!