Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit gondoltok a görbémről?

Mit gondoltok a görbémről?

Figyelt kérdés
[link]
2012. nov. 22. 12:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Kedves válaszoló, aki azt írta, hogy mindig ugyanabban az időpontban mérje... hülyeség. minimum 7 óra alvás után kell mérni.

én váltott műszakban dolgozom, mégis csodálatos a görbém úgy, hogy mindig akkor mérem, amikor aznap felkelek. minden látszik rajta, ahogy a nagykönyvben meg van írva... pedig van, hogy délután 4-ig alszom, máskor meg hajnali 4-kor kelek....... :)

2012. nov. 22. 20:52
 12/25 anonim ***** válasza:

a vége lemaradt...

kérdező, nekem fél évvel a tabletta abbahagyása után óramű pontossággal beállt 29 napra, 3 éven keresztül, most, mióta terhes lettem és elvetéltem, azóta nem rendszeres, csak a hőgörbémből tudom, hogy mikor volt ovum. (igaz, nekem most védekeznem kell a görbével, egyéb okok miatt.)

2012. nov. 22. 20:54
 13/25 A kérdező kommentje:

Februárban (végén) hagytam abba a gyógyszert, azóta a ciklusaim sorrendben: 24, 28, 29, 59, és 101 naposak voltak, ami a mostanit illeti a 78. napomnál tartok.

Voltam nőgyógyásznál, aki csináltatott vérvételt, teljes vérkép (pajzsmirigyet is néztek), minden eredményem jó, ezért mondta a dokim, hogy várjunk, hátha beáll a dolog magától, mert mint mondta, van nem egy olyan betege, akinek még gyógyszeres kezeléssel is évekbe telt beállítani a ciklusát.

Nincs több görbém sajnos, igazság szerint ezt se a ciklus elejétől kezdtem. Ezért is aggaszt a dolog, mert a teljes bizonytalanságba vagyok, és így elég nehéz várakozni...

A másik dolog, ami aggodalomra ad okot, hogy a gyógyszer szedése előtt is voltak problémáim. Azért írt fel nekem anno az orvosom (ő egy másik) fogamzásgátlót, hogy az majd helyreállítja a ciklusaimat. Igaza lett, viszont elfelejtette nekem megemlíteni a későbbi bosszúságokat, ami ezzel a "kiskapuval" jár.

Az össze-vissza mérés oka pedig, hogy több műszakban dolgozok, így nem mindig tehetem meg, hogy pontosan ugyanakkor mérjek. Hajnal 4 és 5 óra közé tehető az összes mérésem, úgy tudom, hogy ennyi difi még belefér. Úgy értem, én sem hinném, hogy ezért cakkos a görbém.

Utolsó válaszoló: sajnálom, hogy elment a baba, mióta próbálkoztok? Neked mennyire rendszertelen a ciklusod? Mondjuk az enyémhez képest? :)

2012. nov. 22. 22:31
 14/25 anonim ***** válasza:

Nem értem az orvosok miért mondják azt, hogy "majd a tabi beállítja".

Nem állít az be az égvilágon semmit. Az egész rosszul működő ciklust kikapcsolja, és helyette rendszeresen megvonásos vérzés van csak, amit a tabi szüneteltetése okoz.

Ha abbahagyod, akkor ugyanúgy visszajön a baj.

Nem értem miért nem akkor foglalkoznak vele, és teszik rendbe, miért olyankor, mikor az ember már babát akar?

Szerintem ha előtte is ilyen volt a ciklusod, akkor felesleges februárig várni, nem fog magától megjavulni.

Ki kell deríteni mi az oka és kezelni.

Lehet többre mennél egy endokrinológussal.

2012. nov. 22. 22:43
 15/25 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is van egy ilyen érzésem. Mármint, hogy endokrinológushoz kellene mennem.

Én sem értem, hogy miért nem vizsgálták ki már akkor a dolgot, miért kellett elhalasztani.

Visszatérve az endokrinológushoz, oda ugye beutaló kell, tehát magamtól nem mehetek oda, hogy szerintem kéne nekem egy kivizsgálás, úgyhogy sajnos várnom kell, amíg a nődokim el nem küld. Persze válthatnék orvost (de nem szeretnék, mert egyébként mióta nőgyógyászokhoz kényszerülök szaladgálni, elég soknál jártam már, és ő a legnormálisabb mindközül, így nem szeretném előlről kezdeni a mókuskereket) vagy elmehetnék magánklinikára, de az meg sajnos nem az én pénztárcámnak való.

2012. nov. 22. 22:59
 16/25 anonim ***** válasza:
Háziorvos is adhat beutalót az endokrinológiára.
2012. nov. 22. 23:09
 17/25 anonim ***** válasza:

szia!!

a IR-t nézték?? mert nekem ez nem derült ki!! lehet csak átfutottam rajta és ezért nem emlékszek rá!! ha nézték és rendbe volt akkor bocsi!! de szerintem is el kellene menned enroklinológushoz! a fog gátló ilyen esetbe nem megoldás! csak húzódik a baj és nincs megoldás! a fog gátló leállítja a ciklust és csak megvonásos vérzés jelentkezik! ez nem rendes vérzés!! manó

2012. nov. 23. 08:29
 18/25 anonim ***** válasza:
Ez most nem azért mondom, de nekem a tabi beállította. Gondolom ez is egyén függő.
2012. nov. 23. 09:45
 19/25 anonim ***** válasza:

Utolsó: A tbi max akkor állítja be, ha csak kicsit rendszertelen. Pl. pár napokat csúszik.

De ha vkinek akár hónapokat kihagy a vérzése, azt a tabi se fogja rendbe rakni...sőt, ált. tovább rontja.

2012. nov. 23. 16:11
 20/25 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy a gyógyszer melletti menzesz nem éppen ugyanaz, de ezt akkor, amikor felírták még nem tudtam (14 évesen). Akkor még úgy voltam vele, hogy jaj, de jó, megoldódik a probléma, eszembe sem jutott megcáfolni egy orvos szavát, vagy nem hinni neki, úgy gondoltam, hogy ő ért hozzá.

Persze, most már, 10 év elteltével, és hogy túl vagyok 1-2 bonyodalmon (és még leszek is) a témát illetően, így már tudom, hogy nem szabad 100 %-ig bízni az orvosokban :(

17-es válaszoló: Mi az az IR? Lehet, hogy néztek ilyesmit, csak sajnos nem tudom, hogy mi lehet ez :( Nézzétek el tudatlanságom, de még csak 1-2 hónapja ismerkedek a témával. Köszönöm, aki elmagyarázza mi az :)

2012. nov. 25. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!