Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mesélnétek olyanokról, akik...

Mesélnétek olyanokról, akik akár teherbeesése elött, vagy terhessége alatt rendszeresen füvezett?

Figyelt kérdés
2009. aug. 15. 23:10
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
84%

ismerek olyan ,,nőt" ( nem minősítem), aki nem vetette meg az ilyesmit, a lánya most 12 éves, a nagymamája neveli, mert az anyja azóta sem tudta letenni.

a kislány fogyatékos, dühkitörései vannak, és nem sorolom milyen borzalmakat csinál még.

sajnálom szegényt, mert ő nem tehet erről.

2009. aug. 19. 21:35
 12/37 anonim válasza:
82%
Lehet, hogy a válaszom morbid lesz és le pontoztok érte, de a kérdés felettébb felháboritott és le szeretném irni amit gondolok. Ha egy no van annyira felelotlen, hogy rendszeresen füvezzen, amikor egy kis életet hord a szive alatt, vagy tervezi, hogy lesz egy kisbaba, az nem érdemli meg a szülést. Az, hogy magunkat hol tesszük tönkre, az egyéni szivünk joga, de ne egy csöppség lássa a kárát. A füves anyukák gyermekei valóban fogyatékosok az esetek nagy részében, koraszülöttek, és bizony elvonási tüneteik lesznek. Fogyatékosak pedig azért lesznek, mert ha meg nem tudod, felvilagositalak, a fu is okoz fuggoseget, de szemben az alkohollal ami a majat tamadja, a fu konkretan az idegrendszeredet teszi tonkre. Igy szenvednek a fuves szuloktol megfogant gyermekek egesz eletukben. Lelonem az ilyen anyat. bocs...
2009. aug. 19. 21:35
 13/37 anonim ***** válasza:
80%
A kokain fogyasztása euforiát, jó hangulatot okoz. A placentán átjut és a magzat központi idegrendszerének fejlődését és működését károsítja. Az amfetamin hasonló hatású, mint a kokain. Mindkét drog érösszehúzódást okoz a anyai szervezetben, így a méh ereiben is, ami a magzati oxigénhiányos állapothoz vezethet. Az LSD állatkísérletben kromoszóma eltérést okoz, de humán vizsgálatok ilyen eltérést nem találtak, viszont az újszülött szellemi fejlődését károsítja. Összefoglalva: a terhesség alatti kábítószer fogyasztás az anya és a magzat súlyos veszélyállapotát jelenti, ami a megszületés után az újszülöttnél fellépő elvonási tünetegyüttes miatt intenzív neonatológiai megfigyelést és kezelést tesz szükségessé. A kábítószerfogyasztó terhes gondozása speciális ismereteket igényel mind az orvos, mind a védőnő részéről, ezért kívánatos lenne arra alkalmas centrumokba, klinikákra irányítani a kismamákat. A legfontosabb teendő a megelőzés, amit világszerte, hazánkban is, a tizenéves korosztály felvilágosító, megelőző foglalkozásával próbálnak elérni.
2009. aug. 19. 21:43
 14/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát, még több tapasztalatra lennék kíváncsi!
2009. aug. 19. 21:51
 15/37 anonim ***** válasza:
74%
Ha egy nő gyereket szeretne, akkor jobb, ha hosszabb ideig nem füvezik ( előtte és közben sem) sőt, a férfinak sem. Mivel hosszabb használatnál módosítja a génállományt és mutácia léphet fel. Ez a mindkét félnél előfordulhat. Tehát ezzel nagyon vigyázni kell!
2009. aug. 19. 21:58
 16/37 anonim ***** válasza:
37%

Én elég sokat füveztem terhességem előtt, de ez max heti 1-2 alkalom volt.

Miota babát terveztunk, mindig ugy csináltam, hogy bánatomban tekertem 1t hogy megint megjött, persze negatív teszt után, nem vagyok függő, ennyi káros szenvedélyem volt, peteérés előtt és a mensiig soha, még alkoholt se ittam, hogy azzal se ártsak.Nem hinném, hogy ettol rossz ember lennék, ugyanis a fogantatástol számitott 20. napig őssejtbol fejlodik az embrio és igy ki tudja kuszobolni még az esetleges hibákat.Jobban lenézem azokat az anyákat, akik isznak, holott lehet terhesek, csak nem tudnak rola, vagy akik cigiznek a terhesség alatt!!!

Aki néha!!! füvezett a terhesség elott, semmi baja nem lesz a babának, de közben semmiképp sem lehet sem alkohol sem fű, se cigi sem pedig egyéb!!!

Csak itt azzal van a baj, hogy nagyon sok nő nem tudja mennyit árthat azzal a gyereknek ha babavárás alatt ilyeneknek teszi ki ot.Ahogy a kezemben volt a pozi teszt azonnal eldobtam a cigit is, mert vfan elég akaraterom, hogy ne mérgezzem a kicsemet, mert o nem tehet semmirol.És nem minden füves rossz!!Csak akik nem tudják kezelni, de ez igaz a többire is pl. alkoholisták, vagy dohányosok...

2009. aug. 19. 22:05
 17/37 anonim ***** válasza:
37%

A problém azzal, hogy ha valaki rendszeresen dohányzik: Megtudja, hogy terhes, és rögtön lerakja a cigit. Jönnek a nikotinnak az elvonási tünetei, amik igen erősek tudnak lenni és eléggé megviseli az is a kisbabát. Mivel hosszu idő alatt ürül ki a szervezetből a nikotin, így a terhesség ideje alatt ugyanugy veszélyeztetve van a kicsi.

Érdemes előre tervezni gyerek terén, és jóval előtte lerakni a cigit. Minimum egy évvel előtte. De persze ezt nagyon nehéz, mert nem lehet tudni, mikor fogan meg. Lehet,hogy hamarabb, mint amire számít a család. ( ez ugyanígy van a kávéval is)

2009. aug. 19. 23:31
 18/37 anonim ***** válasza:
97%

Kedves utoso mi bajod a kávéval????

Igaz nem 2 literrel kell naponta meginni de a dokik nem tiltják!Minden barátnőm kávézott és egészséges babák lettek...Azért mert valaki terhes nem beteg és nem kell burokban élnie!!!!Nem erre vagyunk kódolva!!Ezért van az hogy immunrendszer nulla!!Mert ha pár emberen mulna az összes kismama egy burokban feküdne egész nap!De ha a baba egészséges nincs az az Isten ami kirobbantsa onnan!!!

Ja Cigi és nem lesz semmi baj ha a terhesség előtt rakod le a cigit.Más is igy csinálta....Egy évre előre azért nem szoktak gyereket tervezni...nem lesz elvonási tünete a gyereknek ha nem cigizel az más ha végig drogozol azt sztem nem kéne az nagyon durva de a cigit sem kéne de a kávé mehet!Mértékkel a kábitószert hanyagold és a cigit!mást nem kell!

2009. aug. 20. 07:05
 19/37 anonim ***** válasza:
93%
Én leraktam a cigit amint megtudtam hogy babát várok és nem voltak elvonási tüneteim!!!Ép egészséges nagy baba lett!!!Ne túlozzunk már!Mi vagy Te professzor???:-))
2009. aug. 20. 07:07
 20/37 anonim ***** válasza:
51%

Nem vagyok professzor, de tudom, hogy ez így van.

Ha van valami káros szenvedélyed, és egyik pillanatról elvonod magadtol, hogy reagál rá a tested szerinted? Lehet, nem érezted, mert elvonta a figyelmed a terhesség.

2009. aug. 20. 07:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!