Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem akarok a kisfiamnak...

Miért nem akarok a kisfiamnak testvért?

Figyelt kérdés

2.5 éves a kisfiam.Tegnap lett egy pozitív tesztem ami annyira megviselt hogy egyszerüen mással nem is tudok foglalkozni.

A férjem szeretné hogy megtartsuk,én nem.

Itt nem az anyagiak miatt gondolkodok,hanem mert egyedül vagyok a fiammal.Férjem külföldön van,nagyszülők messze vannak.Nagyon megterhelő így 1 gyerekkel is.

És szerintem nagyon önző vagyok.Úgy érzem hogy jelenleg csak a kisfiamat tudom szeretni,imádni.Mindíg együtt vagyunk,ketten.

Megszoktam hogy ha nehezen is de elintézek vele ügyvédet,orvost bármit.Jelenleg nem birok elképzelni még egy gyereket.3 szépen eléldegélünk..

Segítsetek.Ma d.u. megyek az orvoshoz.Eddig azzal a gondolattal hogy nem tartom meg.De minden órában ez változik.

Ne bíráskodjatok felettem így is nagyon nehéz.

Én nem érzem azt hogy jó anya tudok lenni 2 gyereknek.Valamikor már a fiamra is kevésnek érzem magam.

2012. nov. 6. 06:59
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Gyógyszer mellett lettem terhes.Nagyon beteg voltam múlt hónapban.
2012. nov. 6. 07:02
 2/13 anonim ***** válasza:
42%

Mit vársz? Mit mondjunk?

Ez rátok tartozik, a ti döntésetek,

Nekem bőven belefér a két gyerek az életembe, imádom, hogy ketten vannak. Csak magamból indulok ki, én megtartanám, de mi terveztük a másodikat is.:)

2012. nov. 6. 07:03
 3/13 A kérdező kommentje:
Csak lelkileg szeretnék egy kis támogatást.
2012. nov. 6. 07:05
 4/13 anonim ***** válasza:
55%

Nem fog tetszeni amit mondok.

DE te aki ennyire de ennyire nem akar gyereket volt a legfeleleötlenebb, még annál is felelötlenebb mint egy tini aki gumi nélkül csinálja.

Mert te egyáltalán nem akarsz még egy gyereket, és még is nem megfelelöen védekezttél. nagyon jól tudod hogy a gyógyszer mellett simán teherbe lehet esni, ha biztosra akar menni valaki akkor gumit is kell használni.

Viszont a férjednek is van bele szólása ebbe, és ha a férjed megtartaná, te meg elveteted akkor ne csodálkozz ha pár év múlva elhagy a férjed, mert ö ezt nem tudja feldolgozni, és habár most bele megy az abortuszba de késöbb csak emészti magát, és egyszer csak elege lesz belöled és ott hagy.

2012. nov. 6. 07:07
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves segítséget.

A férjem tudja hogy milyen nehéz egyedül.Ezt mondta ő is meg hogy ezt magamban kell eldöntenem.

2012. nov. 6. 07:12
 6/13 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem nagyon kimerült vagy és csak a rossz oldalát látod. Ha megtehetitek, menjetek el kirándulni egy napra hárman, kikapcsolódni kicsit, egymásra figyelni és kipihentebb fejjel és testtel meghozni ezt a döntést.

Én 12 éve gumizok, kétszer nem tettem (gyerektervezés miatt) mindkettőből baba lett. Oka van h ez a baba még gyógyszer mellett is megfogant. De természetesen a döntés a tiétek, van még pár heted mérlegelni, nem kell elkapkodni sem egyik irányba, sem a másikba.

2012. nov. 6. 07:16
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó.

Anyukám is ezt mondja ne kapkodjak.Beszéljük meg a férjemmel.Sajnos csak telefonon tudunk most beszélni de próbálunk jó megoldást találni.

2012. nov. 6. 07:20
 8/13 anonim ***** válasza:
62%

én semmilyen okos tanácsot nem tudok neked adni,mert több gyerekem van,imádom őket el se tudom képzelni másként.

Mindenhogyan nehéz nekünk is,de hatalmas boldogság.

Egy dologról nem beszéltél,ami szerintem a legfontosabb.

Az egyik legszebbet és legfontosabbat nem adod meg a gyermekednek:a TESTVÉRT.

Nekem van imádom és a gyerekeim is imádják egymást.(pedig a nagy 4évig egyke volt)

Én személy szerint nagyon sajnálom az egyke gyerekeket!

2012. nov. 6. 07:37
 9/13 anonim ***** válasza:
55%

Lelki támogatást ne idegenektől várj, hanem a családodtól.

De komolyan mit vársz?

Azt, hogy azt mondjuk vetesd el, vagy azt, hogy ne?

2012. nov. 6. 07:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg tényleg nehéz lesz 2 gyerekkel - az elején. De mire megszületik a kistesó, a nagy már ovis lesz és sokkal önállóbb is, mint most. Később, ha mondjuk elmentek nyaralni, vagy esténként otthon - két kisgyerek sokkal jobban feltalálja, elszórakoztatja magát, mint egy, akinek mindig ötletelni kell. Nekem csak egy van és épp szeretnék nagyon még egyet, így nem vagyok pártatlan. De itt a GYK-n olvastam múltkor egy három gyerekes anyuka kérdését arról, hogy miért sajnálják őt az emberek, (hogy nem rendelnek tőle tortát:)) amikor 3 gyerek mellett sokkal jobban ráér mint anno 1 gyerek mellett, mert annyira jól lekötik egymást. Előre persze sosem fogsz biztosat tudni, hogy sül el ez a terhesség és milyen temperamentumú lenne az új családtag, de íme ez is egy szempont.
2012. nov. 6. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!