Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ultrahangos lelet kiértékelése?

Ultrahangos lelet kiértékelése?

Figyelt kérdés
PCOS-m van, ráadásul az utóbbi időben folyamatosan meg volt vastagodva a méhnyálkahártyám, ezért folyamatosan kontroll ultrahangra járok menstruáció után. Mostanában az utóbbi 3 hónapban normális a méhnyálkahártya mérete mensi után, de a mai ultrahangomon olyan eredményt kaptam ami miatt megijedtem. Az van a papíromra írva, hogy bal ovarium 36x35 mm, több 5-6 mm-es folliculust tartalmaz. Ezt értem, ezt a petefészkem méretét jelenti, és apró cisztákat, vagyis ezt silabizáltam ki. Jobb magasan, csak hasi fejjel hozható látótérbe, 45x27 mm. Szerintetek az nagyon nagy baj, hogy annyira fönt van a bal petefészkem? Eddig ilyet soha sem tapasztaltam, és megijedtem. A dokihoz csak 20-ra kaptam időpontot, ha nem kapok választ, addig megőrülök. A doktornő elég furcsa volt, a vizsgálat elején kérdezte, hogy volt e petefészek operációm, mert a jobb oldalit nem látja, de ezen kívül nem igazán mondott semmit, hiába kérdezgettem volna, azt mondta, majd az orvosom elmagyarázza a dolgokat.
2012. nov. 5. 15:53
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia! Gyakorlatilag semmi fontosat nem tudok mondani, csak megnyugtatni akartalak.... szegénykém! Én még nem hallottam ilyenről, hogy valakinek magasabban van az egyik petefészke, és az gond. Én arra gondoltam, hogy esetleg valami gyulladás miatt húzódhatott fel, de ez már annyira távol is eshet a valóságtól, hogy csak na.

Nincs egy maszek doki akinek írhatnál e-mailt? VAgy ilyesmi. Szerintem azt próbáld meg. Ha nagy gond lenne, akkor tuti hívtak volna rögtön egy orvost, nem pedig visszarendelnek. Ezt diktálná a logika...

Az endometriumot kizárták? Csak a megvastagodott nyh. miatt jutott az eszembe.

2012. nov. 5. 16:01
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi aranyos vagy, hogy próbálsz nyugtatni. Az orvosom épp azért küldött mindig uh-ra, mert ki szerette volna zárni, 3 havi uh lelet alapján teheti meg, ez most a 3. és mostanában mensi után 5,5-6,5 között van, ami szerintem normális, de ugye 20-án tudom meg mit gondol a doki. Ha nem találja jónak a leleteket, akkor küretet készít. De remélem arra nem kerül sor. Most tényleg idegesít, hogy ennyire fönt van a jobb petefészkem.

Egyébként nem hívnak soron kívül orvost, barátnőmnek sem hívtak, az ultrahangos doktornő közönyösen közölte, hogy kérjen időpontot, a doki közölte vele, hogy méhnyakrák daganata van, azóta kiderült, hogy jó indulatú, hál istennek, de ugye ezt akkor még nem tudni.

2012. nov. 5. 16:14
 3/10 anonim ***** válasza:
Én sme tudlak érdemben megnyugtatni esetleg még egy járható út lehet, hogy a háziorvosoddal beszélsz neki mi erről a véleménye.
2012. nov. 5. 16:47
 4/10 Petraa8621 válasza:
Szia a folliculus az nem ciszta a petefészkedben,hanem tüszők,vagyis érnek a petesejtek.Csak azért tudom mert nekem konkrétan ezt nézték most uh-on.Mármint peteérést inszem miatt.Nekem is volt bal oldalon 4 jobb oldalon 3 folliculus,vagyis érett tüsző,meg is kaptam a tüszőrepesztő szurit az inszemen is túl vagyok.Az hogy miért van ennyire fent a jobb oldali azt nem tudom.De azért elég nagy a méretek közt is a különbség,a zon az oldalon meg van nagyobbodva a petefészek,ez valamilyen gyógyszertől lehet.Engem a closty-nál vizsgáltak minden hónapban,mert az okozhat ilyet.Mmint hogy megnő a petefészek és akkor nem lehet tovább szedni.
2012. nov. 5. 18:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Ilyen előfordul, emiatt nem kell aggódni.

A pcos-edet rendesen kezelik?

2012. nov. 5. 22:10
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen kezelik, szeretnénk babát mostmár :) Szeretném kérdezni, hogy ezek az apro folliculusok képesek megérni esetleg valamilyen stimulálóval? Jelenleg cickafark teát iszom, de ha megyek az orvoshoz szeretnék felíratni vele closty-t. A hormoneredményeim rendben vannak.
2012. nov. 6. 11:22
 7/10 Petraa8621 válasza:
Szia Igen!!!Nekem 2 nap alatt duplájára nőttek!! Closty+Merional injekció kombinálva.Legalábbis nálam ez volt.
2012. nov. 6. 14:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Megnőni megfognak, de ezekben már nem élet képes a petesejt. Mióta tartod a 3as kezelést?
2012. nov. 6. 15:06
 9/10 A kérdező kommentje:
A 3-as kezelést már több mint 1 éve csinálom, sokszor nagyon nehéz munka után nekiállni tornázni, amúgy sem vagyok az a kitartós fajta, most is csak azért csinálom, mert tudom, hogy befolyásolni fogja a gyermekáldást.
2012. nov. 6. 20:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nehéz, de muszáj. Próbálj meg reggel munka előtt sportolni, hatásosabb is.
2012. nov. 6. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!