Pharmatex hüvelykúp? Jó?
Mivel majd szeretnénk babát, ezt a védekezési módszert választottuk.
Ha csak simán ezt használjuk mennyi esélye van,hogy mégis terhes leszek?
Azt tudom,hogy 100% biztonságot talán nem nyújt, de mégis mennyire kell tartanom ettől?
Terhességi indexe 0,7-7. Ez azt jelenti, hogy 100 nőből, aki ezzel védekezik, egy év alatt ennyi esik teherbe. Összehasonlításként: a fogigátló tablettánál ugysnez az arány 0,5%.
Miért nem próbálkoztok a pesszáriummal? Szintén nem hormonális, szintén kell hozzá kiegészítő spermicid készítmény, de jóval az aktus előtt is fel lehet helyezni, és a pár egyik tagja sem érzi használat közben. A terhességi indexe pedig jóval alacsonyabb, mint ha csupán spermicid készítményt használnátok.
Sokszor kifolyik, és mellesleg orálszex mellett elhanyagolandó, mert iszonyat keserű. (bár én személy szerint nem kóstoltam) :)
Védettség.. nos, azt tanácsolta az orvosom annak idején, hogy ez kb arra jó, ha parás vagyok, és használom óvszer mellé. Meg esetleg, ha nem élvez beléd a párod. Az orvosom szerint 10 alkalomból kb 2 esélyes a teherbeesésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!