Múlt hónapban elfelejtettem bevenni a fog. G. de másnap este bevettem az előző és az aznapit is, lehetek terhes?
Az van ráírva, hogy pótold, még akkor is, ha ez 2 szem együttes bevételét jelenti....
Én egyszer a ciklus közepén kihagytam egyet, este 9 körül szoktam bevenni, másnap reggel pótoltam.
5+5 hkm
Előző vagyok.
Tehát az 5+5 hetes terhességem amiatt a fél nap miatt van...:):):)
Azt mondta a doki, a mai fg-k olyan kevés hormont tartalmaznak, hogy minimális annak az esélye, hogy ártson a babának. Ha amellett megfogant, akkor életerős kis csöppség.
Egyébként 24! éve bátyám is fg. mellett született, és már akkor sem ellenezte anya orvosa a dolgot.
Mit tegyek, ha elfelejtek egy tablettát bevenni? Ha kevesebb, mint 12 óra telik el, akkor mielőbb be kell venni a tablettát. A következő tablettát a szokásos módon kell folytatni, mint ha semmi sem történt volna. A fogamzásgátló hatás biztonságos. Ha több, mint 12 óra telt el, akkor az aznapi tablettát ki kell hagyni és másnap rendesen tovább kell folytatni a tabletta szedését. Fontos, hogy a ciklus ilyen esetben már nem biztonságos, más módszerrel is védekezni kell. Sajnos ilyen esetben előfordulhat vérezgetés is, ekkor beszélni kell nőgyógyásszal. Sokan kérdezik, hogy ilyenkor egyszerre a két tabletta bevétele megoldás-e. Ennek sajnos semmi értelme, ne terhelje feleslegesen a szervezetét.
Szóval mégse én vagyok a hülye? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!