Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tanácsot szeretnék kérni,...

Tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan lehet "nem foglalkozni, nem rágörcsölni"?

Figyelt kérdés

Idáig 1 napnál többet soha nem késett. Most 5 napot késett, ezért nagyon beleéltem magam, hogy baba lesz. Ma hajnalban viszont megjött, nagyon el vagyok keseredve.Mindig csalódok, de ez volt idáig a legrosszabb.

Egyébként 11 hónapja próbálkozunk.

2009. aug. 7. 06:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy ez nem vígasztal, de én kb. ennyi idő után "szoktam hozzá", hogy megjött. Aztán amikor 2 év után egyszercsak késett egy hetet, abszolút nem feltételeztem, hogy terhes vagyok. Azért csináltam egy tesztet, és + lett. De még akkor se hittem el igazán. A doki azt mondta, hogy pedig jó lesz, ha szoktatom magam a gondolathoz. Sajnos a terhességem nem maradt meg, missed volt idén febr.-ban. Most újult erővel kezdtünk bele a babaprojektbe, és megint kudarcként élem meg a mensiket. Aztán majd megint jön a megszokás, és biztosan akkor fog jönni a kis édes, amikor nem is fogjuk várni. Úgyhogy azt tanácsolom, fel a fejjel, új hónap, új lehetőség, a lényeg,hogy szeressétek egymást, és ne aggódj.
2009. aug. 7. 07:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ne add fel!!!!Mi 16 hónapig próbálkoztunk , nem jött össze,megbeszéltük,hogy nyilván nem lesz már baba. A következő hónapban késett, mikor már két hetet késett csináltam egy tesztet, ami pozitív lett.Én sem akartam hinni a szememnek. Most 6 hónapos. Kitartás!
2009. aug. 7. 07:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi 4 évig vártunk...

Vesd bele magad a munkába, lakásfelújításba, egy tanfolyamba, bármibe ami lefoglal és még hasznos is.

Én melót váltottam ,köpni-nyelni nem volt időm, annyi volt az új feladat, s lám 4 év után...most 8 hós:)

2009. aug. 7. 07:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Mi két éve próbálkozunk, pont ma jött meg megint.

Nem tudok nem foglalkozni a gondolattal, annyi változott, hogy már nem akadok ki, ha megjön. Illetve minden hónapban előre megveszem a tampont (tehát valahol tudom, hogy megjön majd).

2009. aug. 7. 08:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel kapcsolatban két gyökeresen ellentétes nézet él, ami teljesen érthetően megzavarja a nőket. az egyik így hangzik: ereszd el a vágyidat, hogy megkapd őket. A másik: összpontosíts pozitívan a vágyaidra, hogy megkapd őket.

Én azon a nem-elkötelezett véleményen vagyok, hogy mindkettő érvényben van.

Van aki nem engedi el ezt az erős vágyat és azért, mert nem tudja. És ez nem 'jellemhiba' vagy képességbeli hiba, hogy az ember nem tud ebben a kérdésben ellazulni. Ez nagyon is érthető és jogos 'akarnokság'. Viszont az igaz, hogy ezt a görcsöt, akaratot, vágyat...ki minek hívja..át lehet dolgozni. Pozitív, konstruktív működéssé bennünk. Ez a relaxáció, meditáció, autogén tréning vagy a hipnózis. Esetleg agykontroll vagy hívőknél az ima. Remek hatása van, mert az erős akaratunkkal jótékonyan foglalkozunk: oldjuk az ebből adódó szorongást viszont éberen tartjuk magunkban a vágyat. Remek hatása van...de idő kell hozzá.

A másik, amit már előttem szóltak, hogy még gondolatban sem foglalkozik valaki a terhességgel. Teljesen áthangol, az egész életét átrendezi, még gondolatban sem engedi meg magának, hogy a gyerekvállalás kérdéseivel foglalkozzon.(és persze ez nem azt jelenti, hogy nem akar gyereket) És ez is nagyon hatásos.

Bocsánat, hogy hosszú lett.

Mindenkinek, aki akarja, minél előbbi gyermekáldást! :)

2009. aug. 7. 09:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. aug. 7. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!