Tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan lehet "nem foglalkozni, nem rágörcsölni"?
Idáig 1 napnál többet soha nem késett. Most 5 napot késett, ezért nagyon beleéltem magam, hogy baba lesz. Ma hajnalban viszont megjött, nagyon el vagyok keseredve.Mindig csalódok, de ez volt idáig a legrosszabb.
Egyébként 11 hónapja próbálkozunk.
Mi 4 évig vártunk...
Vesd bele magad a munkába, lakásfelújításba, egy tanfolyamba, bármibe ami lefoglal és még hasznos is.
Én melót váltottam ,köpni-nyelni nem volt időm, annyi volt az új feladat, s lám 4 év után...most 8 hós:)
Mi két éve próbálkozunk, pont ma jött meg megint.
Nem tudok nem foglalkozni a gondolattal, annyi változott, hogy már nem akadok ki, ha megjön. Illetve minden hónapban előre megveszem a tampont (tehát valahol tudom, hogy megjön majd).
Ezzel kapcsolatban két gyökeresen ellentétes nézet él, ami teljesen érthetően megzavarja a nőket. az egyik így hangzik: ereszd el a vágyidat, hogy megkapd őket. A másik: összpontosíts pozitívan a vágyaidra, hogy megkapd őket.
Én azon a nem-elkötelezett véleményen vagyok, hogy mindkettő érvényben van.
Van aki nem engedi el ezt az erős vágyat és azért, mert nem tudja. És ez nem 'jellemhiba' vagy képességbeli hiba, hogy az ember nem tud ebben a kérdésben ellazulni. Ez nagyon is érthető és jogos 'akarnokság'. Viszont az igaz, hogy ezt a görcsöt, akaratot, vágyat...ki minek hívja..át lehet dolgozni. Pozitív, konstruktív működéssé bennünk. Ez a relaxáció, meditáció, autogén tréning vagy a hipnózis. Esetleg agykontroll vagy hívőknél az ima. Remek hatása van, mert az erős akaratunkkal jótékonyan foglalkozunk: oldjuk az ebből adódó szorongást viszont éberen tartjuk magunkban a vágyat. Remek hatása van...de idő kell hozzá.
A másik, amit már előttem szóltak, hogy még gondolatban sem foglalkozik valaki a terhességgel. Teljesen áthangol, az egész életét átrendezi, még gondolatban sem engedi meg magának, hogy a gyerekvállalás kérdéseivel foglalkozzon.(és persze ez nem azt jelenti, hogy nem akar gyereket) És ez is nagyon hatásos.
Bocsánat, hogy hosszú lett.
Mindenkinek, aki akarja, minél előbbi gyermekáldást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!