Inzulinrezisztencia? Aki ért hozzá, megnézné? Persze majd megyek orvoshoz de adig is. Cukor 0 perc 4,9 60 perc 4,9 120 perc 4,3 inzulin 0 perc 2,6 60 perc 9,7 120 perc 24,6
Milyen terhelés volt ez? Biztosan nem mozogtál két vérvétel között? Mert a cukrod a megivott cuokr ellenére nem emelkedett, sőt végül csökkent. Ennek egy emelkedő majd csökkenő tendenciát kellene mutatnia.
Az inzulinod 2 órás értéke kicsit magas, 20 alatt lenne jó. Nem rossz értékek, de a cukrod nem értem, egyrészt alacsonyabb is, mint terhelés után szokott lenni, másrészt fura az eloszlása.
Ez egy minimális szintű inzulinrezisztencia. Sztem gyógyszer sem kell, elég ha odafigyelsz az étkezésre és mozogsz rendszeresen (het 3* fél óra).
CUKOR: A cukor attól ment lejjebb 120'-nél, mert bizony kicsit több inzulin termelődött, mint amennyire szükség lenne, és ezért az lenyomta a cukrot.
INZULIN: A 0': 5 alatt jó. A tiéd ott van, tehát jó! 120': Nem lehet több az éhgyomri inzulin 5-szörösénél és max 25-ig jó. (A tiéd igaz hogy 25 alatt van, de meghaladja az éhgyomri 5-szörösét, tehát, kicsi IR fennáll).
Olvasd el azt és főleg a 9. bekezdést, amely az IR adatokat ecseteli:
Remélem tudtam segíteni!
Sajnos én is benne vagyok. De én is csak az IR-ben. A te eseted korántsem olyan mértékű, mint az enyém! Ezért is írtam, hogy szerintem gyógyszer nélkül is kezelhető HA betartod a diétát és a SPORT-ot!!! Nekem a sport vitte le az értéket, nem a gyógyszer és a diéta, azok csak rásegítenek a javulásra.
Sok sikert! :)
A fejlemények...hátha segít valakinek, öszönöm mindenkinek a válasyt, Kedves utolsó válaszoló Te "győztél"!
Mensmentisben jártam, jók az értékek, valóban csak odafigyelést iényel, tehát sport és napi 5x-i étkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!