Elvileg PCO-m van, folyamatos testedzéssel értem el azt, hogy 6 hetente megjön. Éppen ezért sehova sem tudok számolni. 2 hét múlva kéne megjönnie, 6-7 héttel ezelőtt volt menzeszem. Vagy két napja fel vagyok puffadva, 3 nappal ezelőtt minden előjel nélkül (már az előző napon is fájni szokott, de most nem így történt) rám jött a hányásos migrén. Most meg nem is a hasamban, hanem a gyomorszájamnál érzem az éhséget, a torkomban meg a hányingert (olyan, mint mikor megakad a torkunkon a gyógyszer). Amit tapasztalok az az átlátszó folyás, de csak pisiléskor. Azt meg nem tudom megmondani, hogy sűrűn járok-e, mert kávét is iszok, az meg amúgy is vízhajtó hatású. A válaszokat előre is köszönöm.
Szia! Hát ha az átlátszó folyást vesszük tekintetbe,akkor peteérés. Ha viszont a tüneteket,akkor terhesség. Én a helyedbe vennék egy tesztet,veszíteni nem veszítesz,de legalább megtudod a tényeket.
2012. szept. 18. 18:50
2/11 anonim válasza:
Szia! Nekem is PCO-m van, nálad mikor diagnosztizálták? Hány éves vagy? Mit teszel te ez ügyben? (diéta, gyógyszerek, mozgás?)
2012. szept. 18. 20:54
3/11 anonim válasza:
A sport mellett gondolom tartod a speciális diétát és szeded a gyógyszert. Mivel nem jók a ciklusaid, valszeg kevés a gyógszer vagy nem jó a diéta.
2012. szept. 19. 00:26
4/11 anonim válasza:
A testedzes mellett azert ugye szedsz gyogyszert is, es csinalod a dietat? Mert meg igy is ennyire rendszertelen a ciklusod akkor vagy keves, vagy rossz a gyogyszer neked, vagy valami mas gond is van. nekem februartol bolondult meg a ciklusom, nem akart megjonni, csak 2 honaponta, ugyhogy azonnal szaladtam a dokihoz, majd endokriogushoz. Gyogyszert julius ota szedek, es egybol visszaallt a ciklusom. en mondjuk pont a mozgast nem tudom csinalni, bar szaladgalok eleget a lanyom utan ha ez szamit valamit, viszont a dietat igen, es mar tobb mint 10 kg-t is leadtam.
Szerintem probalj meg visszamenni a dokihoz, es mondd meg neki, hogy valami meg mindig nincs rendben. ha meg meg nem voltal egyaltalan, akkor itt az ideje.
2012. szept. 19. 08:35
5/11 A kérdező kommentje:
Voltam orvosnál, kb egy éve nem járok már. Clostilbegyt-et, utrogestant és társait írta fel akkor, viszont nekem a megvonásos vérzés nem vérzés, úgy nem tudnám követni, hogy mikor van rendes vérzésem. Tehát a gyógyszert abbahagytam, fogamzásgátlót nem szedek, mivel távkapcsolatban élek, és csak 3 havonta találkozunk, így nem dobok ki az ablakon 10 ezer ft-ot. Nem írtak fel semmilyen diétát, azt tanácsolták hogy hízzak. Így elmentem a konditerembe, ott összedobtak egy tömegnövelő étrendet, amit hellyel közzel tartok csak, elvileg 5-6 alkalommal kéne ennem egy nap. 150 centi vagyok és 42 kiló, 22 éves. Január óta járok edzeni, heti 6 napot, szóval csak a vasárnap a pihenőnap, viszont az edzéssel annyi szabály lett benne, hogy 6 hetente megjön, ami jó ahhoz képest, hogy régen megjött és utána 2 hónapig semmi sem történt.
2012. szept. 19. 10:38
6/11 A kérdező kommentje:
Huh, módosítanék egy keveset, elgondolkoztam miközben fogalmaztam. :)A menzeszem aug 22-én jött meg, az utolsó szexuális együttlétem aug elején volt. Így előre kiszámolva a 6 hetet október 3-a körül kell megjönnie.
2012. szept. 19. 10:44
7/11 anonim válasza:
A pcos-et nem ezekkel a gyógyszerekkel kezelni. A pcost inzulinrezisztencia okozza, merckformin tartalmú gyógyszer kell rá és speciális ir diéta.
2012. szept. 19. 12:30
8/11 A kérdező kommentje:
Pedig ezt írták fel, diétát meg nem írtak, annyi utasítást kaptam, mint már írtam fentebb is, hogy hízzak. Az inzulinom meg 2 óra elteltével 52 volt. Erre is azt mondták hogy jó. Szerintem nem jó, de most mit csináljak, ha nem foglalkozik az orvos a beteggel? Nekem meg nincs pénzem arra, hogy egy olyan normális és mások által is ajánlott endokrinológushoz menjek, akinek csak magánrendelése van.
2012. szept. 19. 15:24
9/11 anonim válasza:
Jesszusom, ezeknek a gyogyszereknek kozuk sincs a pco-hoz. A clostyt peteeres serkentesere irjak fel, de ha alapbol ennyire rosszak az eredmenyeid, akkor megha csinal is peteerest, eselytelen hogy megfoganjon a baba, raadasul megjobban noveli a cisztasodas eselyet, ami ugye pco eseten amugy is megvan, az utro vagy duphaston meg a csokkent progeszteron termelesre van.
Gondolj bele,ha babat akarsz,az meg tobb kiadas, nehogy mar ne tudj 2-3 havonta kifizetni 10 ezer ft-ot egy rendes dokira, ha masert nem a sajat egeszsegedert. mert ez igy nem normalis, es nem nogyogyaszhoz kell ezzel menni hanem endokrinologushoz.
2012. szept. 19. 15:44
10/11 anonim válasza:
AZ utolsónak igaza van. Speciális diétát kell tartanod olyat ami súly növelő. Kb 220g ch-val aminek a nagy része lassú felszívódású. Ilyen rossz inzulinra pedig tuti kell a gyógyszer.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!