Van remény így?
Képzeljétek el,hogy nem jön össze a kisbaba már 5 éve,és voltunk most a Kaáli Intézetben.Vittük az eddigi eredményeinket.
Nekem PCOS-m van ,de ez kezelve van 2 éve-nagyjából kordában is van tartva.-annyi szépséghibával,hogy kb 40 kg túlsúly van rajtam,amitől a jó Istenért nem tudok megszabadulni...
Na,most jön a "java"...
Páromnak az ondójában 1-AZAZ EGY db élő,vagy élettelen sperma nincsen...
Azt mondta a doki,hogy ez nagyon-nagy baj-és hogy először is egy kromoszóma vizsgálat kellene,mert ha "Y" kormoszóma törése van,akkor be sem tudják vonni a lombikba,akkor esetleg donor sperma kell..ha ok az eredmény,akkor biposzia,s talán tudnak kicsalogatni spermát,amivel ok lesz a megtermékenyítés ICSI módszerrel.
De itt jön a bibi,nekem pedig azt az utasítást adta,hogy legalább fogyjak le 95 kg-ra,mert ez felett el sem fogja kezdeni a lombikot nekem,mert bele is halhatok :(((
NEM TUDOK ENNYIT FOGYNI,AZ 40 KG!!!!!!KÉPTELEN VAGYOK RÁ :o
Hogyan csináljuk,mit tudunk tenni,s mit ésszerű tennünk???4 hónapot adott a fogyásra...-ez lehetetlenség-ha esetleg jó is lesz az eredményünk...SEGÍTSETEK -LÉGYSZIKE
Szia Kedves Kérdező!
Először is én egy kicsit a gondolkodásodban is hibát látok. Nem azt kellene keresned, hogy miért nem sikerülhet, hanem azt az utat kell kutatnod, hogy minél előbb összejöjjön, és erre kell átállítanod az agyad!!!
Most azt gondolod magadban: No, még egy nagyokos, pedig hidd el, tudom miről beszélek.
Mi is azoospermiával küszködünk, mi is végigjártuk az andrológiai vizsgálatokat. A párom 3-szor vetette alá magát a herebiopsziának. Bár nálunk az én oldalamon nem találtak problémát, nekem is volt miből leadnom. Az utolsó lombikunk előtt fogytam 16 kg-ot, és bár nem vagyok benne biztos, hogy csak ez volt az ok, de szerintem nagyban hozzájárult a sikerességhez.
Most elmondhatom, hogy 22 hetes ikres kismama vagyok, nagyon boldogan, és ha a Jóisten segít, év végén egy kislánynak és egy kisfiúnak is életet adhatok. Szóval fel a fejjel! Biztosan sikerülni fog!
Én a fogyásra az INSUMED diétát javaslom. Nem tudom merre laksz, de ez egy országos hálózat, keress rá a neten. Az első alkalom egy alapos kivizsgálás. (vérnyomás, vércukor, EKG, általános belgyógy., és csinálnak egy un. bia mérést, amivel meghatározzák, hogy a testedben hány százalék az izom, a zsír, és a víz. Ez alapján egy viszonylag személyre szabott étrendet alakítanak ki. Nekem pl. úgy volt, hogy reggelire ittam egy nagy bögre tejeskávét édesítőszerrel, ebédre valami vitamindús és tápláló, de oda kellett figyelni főleg a szénhidrát tartalomra, vacsorára pedig egy italport kellett elfogyasztani tejjel. (néha lehetett bele tenni pár szem vörös gyümölcsöt, isteni fincsi lett vele) Ez az italpor a segítség, hiszen tartalmazott egész napra elegendő vitamint, fehérjét, ásványi anyagokat. 3-4 hetente kell kontrollra járni, ez azért is jó, mert tudod, hogy vissza kell menned, és nem bűnözöl... :-) És nyomon követik a fogyásod, megerősítést kapsz.
Jahh és hetente kétszer, vagy háromszor minimum elmentem sportolni.
Egy szó mint száz, KITARTÁS! A helyzetetek nehéz, de nem kilátástalan. Mi is megcsináltuk, legalábbis annyira bízom benne, hogy most már minden rendben lesz.
Kívánok sok erőt, és sok sikert!
Ha bármiben tudok segíteni, akkor írj nyugodtan...
Szép napot!
Ma 13:23-as-NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM a segítségedet-nagyon kedveses vagy-és utána fogok néznbi ennek a diétának,amit leírtál nekem :)
Tényleg a Te párodnak sem volt spermája?Miért kellett 3 biopszia szegénynek?Nem tudtak előcsalogatni spermát?ÓÓÓÓÓÓÓ GRATULÁLOK A SIKERETEKHEZ-KOMOLYAN :)
Többieknek is nagyon köszönöm a válaszokat-megpróbálok valahogyan erős lenni,és fogyni..
Ja...-meg azzal rémített meg az orvos,ha minden ok a párommal,tehát jó a kromoszóma vizsgálat-akkor fog kérni rengeteg kivizsgálást nekem,pld kardiológus,belgyógyász,minden...-minek kell ez???Vagy csak nekem szeretné ezt???
Mert ezek kellenek lombik elötte, mivel altatni fognak egyrészt, másrészt pedig a lombik egy nagyon veszélyes dolog is lehet a sok hromon miatt.
Én pcos vagyok és a párom azoospermiás most készül a 3. biopsziájára, már van egy gyönyörű fiunk.
Nem írtad hogyan kezelik a pcos-edet és az ir-edet. Neked mindenképpen ir diéta kell hidd el, a pcos-ben csak az segít. Ez egy anyag csere betegség. A terheléses cukor és inzulin vizsgálatod eredményét megírod? Mennyi merckformint szedsz?
Nekem is fura, hogy nem tudsz fogyni ha kezelik az IR-edet. En is pco-s vagyok, 2 honapja szedem a gyogyszert 3 honapja dietazom, igaz nekem csak 20 kg leadnivalom van, de ebbol maris lement 10. Figyelj, miota en dietazom a ferjemet is arra fogtam, hisz neki is volt mibol leadnia, nalunk o indult 130-rol, es ugyanezen ido alatt, mar majdnem 20! kg-t fogyott, pedig o csak a dietat tartja, nem is szed gyogyszert es hebe hoba elcsabulhat, es meg igy is sikerult neki. szerintem a sokbol konnyebb az elejen fogyni, hatarozd el magad, ha nem is 4, de 6 honap alatt sikerulnie kell. ehhez viszont lehet, hogy szukseged lesz egy szemelyi edzore es egy dietetikusra aki szigoruan betartatja veled a dietat, es folyamatosan ellenoriz. Itt most kemenynek kell lenned, mashogy nem fog menni.
Hidd el, ha elindul a fogyas nem tudsz majd leallni, en is igy vagyok vele, nekem most ez is nagy eredmeny, es kuzdok hogy legyen jobb is, es mire a 3 honapos kontrollra megyek mar 15.kg minusszal buszkelkedhessek a dokinak.
Fel a fejjel es fogyasra fel!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!