Most kezdtem hőmérőzni. Peteérés akkor van, amikor leesik a hőd a grafikonon?
Peteérés = ovuláció
A hőgörbén akkor van, amikor leesik a hőd? Amikor majd behúzza a gép a függőleges vonalat? Tegyük fel, hogy jól mérte. (ciklus.hu)
mondjuk
36,5 - leesik
utána sokáig 36.8 vagy 37 is. Ez csak példa.
Köszönöm szépen
MOst kezdtem a hőmérőzést.
Szia
hirtelen leesik a hőd és felmegy pl 37,0 re nah akkor van ovud...
A peteérés nem egyenlő az ovulációval.
A peteérés mikor érik a petesejt.Az ovuláció mikor a már érett petesejt megreped és leválik a petefészekről.
Igen,a "nagykönyv" szerint leesik a hő majd felmegy és minimum 10 napig fent is marad.Ekkor beszélhetünk ovulációról.
Viszont nem minden nőnek esik le a hője,hanem csak szimplán felmegy.
Ezért kell 3 ciklust végig vezetni hogy lásd,a te hőd hogy alakul,mikor van peteérésed stb.
Fontos a luteális fázis(ovu utáni fázis) hossza.A normális hossz 12-16 nap közötti.Ha csak 8-9 napos az kevés mert nincs ideje rendesen beágyazódni a babának.
A lényeg:Mindig egy időben próbálj mérni,ébredés után,mozdulatlanul 5 percig.(+/- 20 perc eltérés nem a világ vége)
Sok sikert.
köszönöm szépen
picit kezdő vagyok még :)
szóval, akkor peteérés amikor hirtelen felmegy a hőm, igaz?
csak mert olvasom a szokásos szóveget
"peteérés előtt, napján és utána kell együtt lenni"
ha értitek.
2 vagyok
Nem. :) Az az ovuláció!
Az ovuláció során szabadul fel a progeszteron ami megemeli a hőt és fent tartja mensiig...innen tudod hogy volt peteérésed.
Ja és a mensi:Nem mindenkinek előtte esik le a hője.Nekem volt olyan ciklusom,ahol mensi 2. napján esett csak vissza a hőm alapra.Szóval nem kell megijedni ettől sem.
Ha olvasgatsz róla akkor itt olvasgass mert itt gyakorin szoktak butaságokat is írkálni(nem vagyunk szakemberek)...
Hőmérőzés:
Általános példagörbék:
Itt utána tudsz nézni hogy milyen a görbéd:
És én ajánlom ezt az oldalt,bármiféle kérdésed van szinte mindenre van válasz,tanács,tipp szakembertől:
köszönöm, most már kezdem érteni. Az ovulációt is.
de még mindig nem tiszta, hogy peteérést mikor jelzi a hőgörbém.
:)
A peteérés egy folyamat, ami egészen az ovuig tart. Nem jelzi semmi a görbén. Magát az ovulációt jelzi a görbe!
Ami az ovu előtt van, az a peteérés szakasza.
Ahogy az utolsó mondja.
A peteérés az az első fázis,majd ovuláció,majd a luteális fázis és végül újra a menstruáció.
A peteérést nem jelzi semmi,nincs is mit jelezni.
Érted már? :)
érte már, persze. Itt az ovuláció a fontos.
csak itt a neten sok oldalon olvastam, hogy
"peteérés, vagy más néven ovuláció" típusó mondatokat cikkekben.
szóval mások azonosnak veszik a két fogalmat.
de érte már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!