2,89-es TSH-val lehetetlen teherbe esni? Többi lent.
Babát szeretnénk a párommal. Mivel tavaly minimális pajzsmirigy alulműködést mutattak ki (más okból vizsgáltak), ezért most magamtól kértem a háziorvostól egy beutalót vérvételre! 2,89 lett a TSH-ám, T4 0,90 és a T3 2,83. Ez elvileg tökéletes, de több kérdésnél is olvastam, hogy 1 alatti TSH kell a teherbe eséshez... Akkor 2,89-cel esélytelen a baba??
Ezt azért kérdezem, mert nem szeretnék hónapokig feleslegesen próbálkozni.
Két gyermekem van, nem vetéltem még el soha.
A TSH-m mindig 3,14 és 3,25 között volt mind a két terhességnél. Azonnal összejöttek és teljes panaszmentes volt végig a két terhességem.
Miért ne jöhetne össze a baba, hiszen jó ez a TSH érték.
3 doki is mondta, hogy ez csak "túlbuzgás", hogy 1 körül legyen.
Szia4
Nem hinném, hogy túlbuzgás, legfeljebb nem egyformán reagálunk az értékekre.
Nekünk másfél év sikertelen próbálkozás és egy vetélés (7-ik héten, élő embrió nem volt, csak a petezsák nőtt addig is), megnézték a TSH-mat. 3,9 volt. Kaptam gyógyszert, 3 hónap múlva 1,7 volt a TSH, és még abban a ciklusban megfogant a baba, pedig előtte lombikkal sem sikerült.
Sajnos őt is elvesztettük a 9-ik héten, pedig addig minden rendben volt. Azt sajnos nem tudjuk, miért, nem is vizsgálódtak a dokik. :-(
Szóval szerintem igenis van jelentősége a magasabb TSH-nak, viszont korrekt választ csak endokrinológus tud adni, abból is az, aki a meddőségre specializálódott.
Kedves kérdező! Sikerült azóta a baba? Vagy kaptál gyógyszert?
Nekem is ugyanennyi TSH-t mértek most és mi is már közel egy éve próbálkozunk sikertelenül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!