Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 2,89-es TSH-val lehetetlen...

2,89-es TSH-val lehetetlen teherbe esni? Többi lent.

Figyelt kérdés

Babát szeretnénk a párommal. Mivel tavaly minimális pajzsmirigy alulműködést mutattak ki (más okból vizsgáltak), ezért most magamtól kértem a háziorvostól egy beutalót vérvételre! 2,89 lett a TSH-ám, T4 0,90 és a T3 2,83. Ez elvileg tökéletes, de több kérdésnél is olvastam, hogy 1 alatti TSH kell a teherbe eséshez... Akkor 2,89-cel esélytelen a baba??

Ezt azért kérdezem, mert nem szeretnék hónapokig feleslegesen próbálkozni.

2012. szept. 3. 20:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem esélytelen, de kicsi az esély és nagy az esély a vetélésre, mennyi gyógyszert szedsz rá.
2012. szept. 3. 21:30
 2/9 anonim ***** válasza:
nem esélytelen, 1 alatt ideális, de volt már aki ennyivel is teherbe esett és nem vetélt el.
2012. szept. 4. 01:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem szedek rá gyógyszer. A háziorvostól kértem a beutalót, nem is tudja hogy babaprojekt miatt érdekelt és még nem voltam nála kielemezni a dolgokat! De mivel értékhatáron belül van bőven, így lehet hogy ő nem is ad rá... nem tudom... Vigyem el a leletemet egy nőgyógyászhoz? Fognak vele foglalkozni?
2012. szept. 4. 10:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Két gyermekem van, nem vetéltem még el soha.

A TSH-m mindig 3,14 és 3,25 között volt mind a két terhességnél. Azonnal összejöttek és teljes panaszmentes volt végig a két terhességem.

Miért ne jöhetne össze a baba, hiszen jó ez a TSH érték.

3 doki is mondta, hogy ez csak "túlbuzgás", hogy 1 körül legyen.

2012. szept. 4. 10:56
 5/9 A kérdező kommentje:
De jó hogy ezt írtad, kicsit megnyugodtam! :) Van már egy kisfiam, ő 3,5 éves, de akkor még nem nézték a pajzsmirigy működésemet, így fogalmam sincs hogy milyen értékeim lehettek amikor teherbe estem.
2012. szept. 4. 13:01
 6/9 anonim ***** válasza:
68%
Nyugi, most is teherbe fogsz esni. Úgy ahogy mondod, régen nem nézegették a TSH-t, és mégis simán összejöttek a babák :) Ez a mai "divat" vagy "szokás"
2012. szept. 4. 15:27
 7/9 Manka68 ***** válasza:

Szia4

Nem hinném, hogy túlbuzgás, legfeljebb nem egyformán reagálunk az értékekre.

Nekünk másfél év sikertelen próbálkozás és egy vetélés (7-ik héten, élő embrió nem volt, csak a petezsák nőtt addig is), megnézték a TSH-mat. 3,9 volt. Kaptam gyógyszert, 3 hónap múlva 1,7 volt a TSH, és még abban a ciklusban megfogant a baba, pedig előtte lombikkal sem sikerült.

Sajnos őt is elvesztettük a 9-ik héten, pedig addig minden rendben volt. Azt sajnos nem tudjuk, miért, nem is vizsgálódtak a dokik. :-(

Szóval szerintem igenis van jelentősége a magasabb TSH-nak, viszont korrekt választ csak endokrinológus tud adni, abból is az, aki a meddőségre specializálódott.

2012. szept. 5. 14:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Sikerült azóta a baba? Vagy kaptál gyógyszert?

Nekem is ugyanennyi TSH-t mértek most és mi is már közel egy éve próbálkozunk sikertelenül...

2013. febr. 22. 16:53
 9/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nem! Azóta már voltam az endrokrinológián, néztek hormont mert petefészekkimerülés gyanúm volt,elküldtek ultrahangra, azt mondták minden ok, szó sincs kimerülésről. Most elkezdtem ovu tesztet használni, teljesen máskor van az ovum mint hittem... A TSH-m lement, de csak 2,53ra (barátcserje, majd Premens hatására). Három doki állítása szerint (köztük az endrokrin doki)teljesen jó a teherbeeséshez. Hát nem tudom... Te voltál már valamilyen kivizsgáláson??
2013. febr. 24. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!