Picit félek, szerintetek ez így rendben van?
Figyelt kérdés
Átlag 24-26 naposak a ciklusaim. Teljesen rendben van - szerintem - normális mennyiség, nincs fájdalom, csak olyan "normálisan"...mégis rövidnek érzem a ciklusokat!Szerintetek a palástfű tea segíteni??Egyszer már ittam - 1 hónapig és ki is tolta, csak megijedtem, azt hittem késik tőle...de lehet, hogy próbálta beállítani??Szeretnék babát, ezért lenne fontos!2012. szept. 3. 07:43
1/8 anonim válasza:
Nos. Szerintem az, hogy milyen hosszú a ciklusod, nem fontos. Jobban jársz, ha rövid, de kiszámítható, mintha hosszabb lenne, de kevésbé lenne egyenletes. Nehogy úgy járj a teával, hogy elkezded inni, és onnantól hol ennyi nap lesz a ciklus, hol annyi. Szerintem ne igyál semmilyen teát, a mostani ciklusodnál is ki tudod számolni, mikor van az ovuláció (a monsi első napjától kell 14-et visszaszámolni, és kb. ott).
2/8 anonim válasza:
Az nem baj, ha kicsit rövidebb a ciklusod, emiatt nem érdemes teázni, lehet csak bezevarna.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen, azon kívül, hogy 24-26 napos, semmi panaszom sincs. Minden hónapban érzem a peteérést, van "nyák", fájdalom a félidőben....csak olyan rövidnek gondolom....
2012. szept. 3. 08:22
4/8 anonim válasza:
Szia!
Egy miatt lehet gond a rövid ciklussal, ha a luteális fázisod rövidül meg. (sárgatest elégtelenség)
Ha rövid, mármint az ovutól számított napok száma 10 alatt van, akkor esetleg a baba nem tud rendesen megtapadni.
Tehát én azt javasolnám, valamilyen módszer segítségével nézd meg, hogy mikor van ovud. (hőmérőzés vagy teszt)
Sok sikert a babához! :)
5/8 A kérdező kommentje:
"A ciklus első felét folliculáris szaknak, második felét luteális szaknak nevezzük. Ez utóbbi az ovulációtól a következő vérzés első napjáig tart. Ilyenkor a megrepedt tüszők helyén kialakuló sárgatest progeszteront termel, mely előkészíti a méhnyálkahártyát a megtermékenyített petesejt befogadására. Hossza állandó : 14 nap." - ezt találtam. Megnéztem a naptáramat, e szerint 14 nap nekem is.És szoktam is számolni a napokat, mert általában érzem az ovu napját.
2012. szept. 3. 09:12
6/8 anonim válasza:
Akkor semmi gond nincs nálad. Kár lenne ezt a rendszert megbomlasztani csak azért hogy pár nappal hosszabb legyen a ciklusod. Az a lényeg, hogy a luteális szakaszod normál hosszúságú legyen. Az, hogy összességében 24 vagy 28 napos a ciklusod, az lényegtelen.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hogy lehetnék ebben 100%-ban biztos, hogy normál hosszúságú ez a szakasz??Mert a naptár azt mutatja, számolgatok is, de hát az emberi szervezet....
2012. szept. 3. 09:26
8/8 anonim válasza:
ahogy fentebb írtam - reggeli hő mérésével vagy ovulációs teszttel tudsz abban megbizonyosodni, mikor van az ovud.
Én a hőmérős módszert favorizálom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!