Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Egy cikluson belül több...

Egy cikluson belül több ovuláció lehetséges? Mikor teszteljek?

Figyelt kérdés

Ez már a második hónapom, hogy többször is pozitív ovuteszteltem egy cikluson belül.

Az a gond ezzel, hogy nem tudom pontosan kiszámolni a dpo-mat. Az első 11 napja volt, a másik 6-7 napja.

Mikor érdemes tesztelnem.

Jaj és kérlek nyugtassatok meg, hogy ez nem jelenti azt, hogy hajlamos vagyok ikerterhességre.

Nagyon köszi!

2012. aug. 29. 10:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Az előző ciklusodban, mikor szintén többször volt pozitív az ovuteszted, hogy jött meg a menzeszed? Hány napra rájuk? És mindkét esetben ugyanolyan erős volt a 2 csík a teszten? Amúgy igen, lehetséges többszöri ovulálás egy cikluson belül.
2012. aug. 29. 10:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Az ovuteszt csak akkor pozitív, ha minimum ugyanolyan erős a tesztcsík, mint a kontrollcsík. Ugye ezt tudod? Amúgy igen, lehet több ovuláció, és ha tényleg többször van, akkor hajlamos lehetsz ikerterhességre is.

Tesztelni az esedékes menstruációkór érdemes.

2012. aug. 29. 10:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehetséges, de azok 48 órányira vannak egymástól maximum (vagy közelebb), a hormontermelés nem enged többet. Tehát ilyen sok nap különbséggel biztosan nem. Az egyik alkalommal tévedett a teszted valószínűleg, bár az ovu tesztekkel semmi tapasztalatom, de úgy tudom, hogy csak a hormonszint emelkedést jelzi, hogy ténylegesen kilökődött-e a petesejt azt nem jelzi. Ezt hőmérőzéssel lehet megállapítani.
2012. aug. 29. 10:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Szia!

A múlt hónapban a 40. napon jött meg. Biztos számít az is, hogy kémiai terhességem volt, azaz nem rapadt meg a baba. Így nem tudom alapul venni a múlt havi ciklust.

Annyit tudok, hogy ebben a hónapban a második ovutesztem lett nagyon nagyon erős. Az elsőre azt mondhatom, hogy egy picit lett erősebb, mint a kontrol csík, de ugye az is pozitívnak számít.

2012. aug. 29. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!