Akinek az első babája császárral lett a másodikkal utána nehezen esett teherbe vagy sem?
Szia!
Én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt : nekem a császár miatt (is) nem sikerült teherbe esnem. De az én történetem annyira ritka, hogy ezen kár aggódnod, szinte kizárt hogy másnak is legyen belőle gondja.
A lényeg, hogy abban az időben (lassan 25 éve) a kórházban, ahol szültem, a főorvosnak az volt a mániája, hogy a belső varratok széleit nem felszívódó cérnával varrják. Nekem ezek valamikor szépen befordultak a méhembe, és spirálként viselkedtek. Decemberben vették ki őket, amikor a meddőségis dokim a sok sikertelen lombik után elküldött méhtükrözésre, és ott vették észre a dolgot. Viszont nekem ez csak az egyik ok volt, meg merem kockáztatni, hogy a missed ab-om is emiatt volt (akkor még bent volt a cérna).
A többi ok : pajzsmirigy alulműködés, IR (az első!! terhességem óta) amit szintén most pár éve vettek észre, miután magánszorgalomból elmentem endokrinológushoz. Azért vagyok biztos benne, hogy azóta megvolt mindkét betegségem, mert a tüneteim a szülésemet követő pár hónapban kezdődtek. (Hajhullás, hízékonyság, emésztési problémák.)
Ja, és a missed ab következtében elzáródott az aktív oldalamon a petevezeték, így már semmi esélyünk a spontán babára, hiába tettek rendbe időközben minden más szempontból. :-(
Szerintem neked is első körben ezeket kellene majd megnézetned, ha van ilyesmi panaszod, vagy ha 1 év próbálkozás után sem jön a baba.
Ezek sokkal valószínűbb problémák, mert mindkettő népbetegségnek számít már. :-(
De ha aggódsz, hogy valami nem stimmel, beszéld rá a dokidat egy méhtükrözésre. Nem olcsó, és egy csomó macerával jár, de megnyugodhatsz.
Ha pedig nincs semmi problémára utaló jel, akkor türelem. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!