Mellékvesekéreg felborult hormonszint. Ez lehet a "baj" forrása?
Figyelt kérdés
Már egy ideje szeretnénk babát, de valamiért ezideáig nem sikerült.Ma voltam egy vizsgálaton mely azt állapította meg, hogy mellékvesém nem jól működik!Ez összefüggésben lehet azzal, hogy miért nem estem még teherben?Ha jól tudom ez termeli a sárgatest hormont!2009. júl. 25. 21:42
1/5 A kérdező kommentje:
Kicsit tanácstalan vagyok!Tudtok nekem segíteni?
2009. júl. 25. 21:54
2/5 anonim válasza:
Szerintem ezt a dokitól kéne megkérdeni. Jó lenne, ha a leleteiddel elmennél a nőgyogyóhoz is!
De ha ez a hormonháztartásodra van hatással, akkor nagyon valószínű, hogy ez a "forrás". Jobb is, hogy még terhesség előtt kiderült, legalább van lehetőség kikezelni még a baba előtt! Jobbulást és sok sikert baba-projekthez!
3/5 anonim válasza:
Szia! Nem, a mellékvesekéreg nem áll kapcsolatban a gonadotrop hormonokkal. A sárgatest hormon a progeszteron, amelyet a sárga test termel, annak nincsen köze a mellékvesekéreghez. A sárgatest a tüsző maradványából alakul ki. A mellékvesekéreg, kortikoszteroidokat termel, valamint van androgéntermelése is, talán ez kihathat, de nem valószínű. Mindenesetre, bízom benne, hogy ez a gond és pár tabletta megoldja. Pontosan melyik hormonnal van gondod, ha megkérdezhetem? A leleten biztosan rajta van, akkor többet tudok mondani.
4/5 anonim válasza:
Utolsó,inkább is írnál,ha nem értessz hozzá,csak úgy teszel.Pl a mellékvese által termelt DHEA-s szulfátnak igen is van köze hozzá.Ez az úgynevezett alaphormon.Amúgy meg elég bepötyögni és rákeresni a google-be a mellékvese elégtelenséggel járó kórképekre és ott szerepel az infertilitás.Komolyan,minek írkálsz hülyeségeket és vezeted félre az embert?Még más kategóriában elnézi az ember,de azért itt nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!