Akinek cisztája volt/van az milyen tüneteket fedezett fel magán? Sikerült mellette teherbe esnetek?
Szia
Nekem volt egy ökölnyi nagyságú ki is kellett venni. Utána próbálkoztunk a babával és azonnal össze is jött. Nem ajánlatos együtt a ciszta és terhesség. Tünet annyi volt hogy néha beszúrt az oldalam és azt hittem hogy vesekő. Egy ultrahang gyorsan kis is derítette.
23/n
Nekem 4,5 centis volt. Azzal mentem orvoshoz, hogy már vagy 3 napja fájt alul a hasam, a jobb oldalon. Nem volt erős, nem kellett rá gyógyszert bevennem, de zavaró volt. Ha mentem lefelé a lépcsőn, akkor jobban fájt.
Meg is akarták műteni, de aztán másik doki mondta, hogy várjunk vele. El is múlt egy hónap alatt magától.
Az akkori vérzésem viszont igen fájdalmas volt.
Úgy tudom nagyon nem mindegy, hogy egy nagyobb, vagy sok-sok apró cisztáról van szó. Egy nagyobb mellett, ha nem ér el túl nagy méreteket simán teherbe lehet esni. A sok apró ciszta (mivel ovuláció hiány miatt keletkeznek a megérett petékből) nehezített a teherbeesés, ezt hívják PCO-nak, a szindrómát amivel gyakran együtt jár PCOS-nek. Emögött már hormon és cukor-inzulin háztartási zavar is áll, ez összetett probléma.
Nekem ez utóbbi volt. Fájt a mellem, a mai napig fájdogál a hasam, pedig már lassan háromnegyed éve hármas kezelésen vagyok, és javulok, terhességi tünetnek hittem anno sokszor a hányingert és szédülést is (de ezt az alacsony vércukor értékek okozták, a túl sok inzulin miatt), a mensim nekem rendszeres volt, de sok PCOS-es barátomnak nem, néha kimaradt nekik hónapokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!