Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A cigit mikor kell letenni...

A cigit mikor kell letenni hogy sikerüljön a baba?

Figyelt kérdés
Sajnos nekem nem jött még össze, napi fél dobozzal szívok egy nap. nehéz letenni.
2012. aug. 15. 16:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
szerintem minél hamarabb probálj meg leszokni a cél érdekében,persze sok dohányzó embernek van gyermekel de ez egy plusz amivel rásegithetsz a teherbeesésre illetve tehetsz vele a babád egészségéért és nagyon fontos dolog hogynem csak a nő tegye le a cigit hanem a férfi is mivel a cigizés megtizedeli az életképes spermiumok számát
2012. aug. 15. 16:51
 2/12 A kérdező kommentje:
ha ebben a hónapban nem jön össze elmegyek dokihoz, mit fog mondani? van valami kivizsgálás nálam vagy a páromnál?Hogy meg tudjuk mért nem sikerül? ez lesz a 4. hónap ami sikertelen.
2012. aug. 15. 16:53
 3/12 anonim ***** válasza:
26%

A baba nem a cigi miatt nem jön össze. A cigi a terhességre lehet rossz hatással, ha közben is szívja az anya.

Ha a cigi miatt nem jönne össze, akkor a sok terhesen is dohányzó anya sem lenne terhes.

2012. aug. 15. 16:58
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Most tedd le. Szerintem elég nagy motiváció, hogy a születendő gyermeked egészségéről van szó.

Szurkolok, hogy mihamarabb sikerüljön a baba is :)

5/12 anonim ***** válasza:
Dokihoz akkor menjetek, ha már egy éve nincs semmi. Addig úgysem fog veletek foglalkozni. Az, hogy 4 hónap alatt nem jött össze, még nem jelent semmit.
 6/12 anonim ***** válasza:

Nemi szervek

A nikotin direkt érösszehúzó hatása miatt gátolja a merevedést. Hosszú távon pedig az érelmeszesedés érszűkítő hatása miatt impotencia alakul ki.

Csökkenti a spermiumok számát és a kevés spermium között is több a rendellenes alakú, méretű és genetikailag károsodott spermium. Hátráltatva ezzel a fogamzást.

Magzat

Dohányzó nőknél gyakoribb a korai vetélés, amire esetleg csak egy megkésett, szokásosnál nagyobb mennyiségű, fájdalmasabb vérzés hívj fel a figyelmet.

Ha a terhesség megmarad, akkor a dohányzás magzatkárosodásokhoz vezethet. Ennek oka, hogy a dohányzás miatt ugyan úgy, mint a szervezet összes többi ere, a méhlepény erei is károsodnak. Rontva ezzel a magzat vérellátását. Ezt tovább rontja a CO-hemoglobin magas aránya. Dohányzó anyák gyermekei kisebb súlyúak kevésbé intelligensek az átlagosnál és magasabb a születés körüli halálozás mértéke is. Gyakoribb a koraszülés. EZT EGY NETES OLDALROL MÁSOLTAM BE

2012. aug. 15. 17:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Én ahogy megtudtam hogy terhes lettem,leraktam! Ennyi! Csak a babámra gondoltam,nem is hiányzott annyira örültem a drágámnak. Most 2,5 hónapos kislány anyukája vagyok,aki 4150grammal született egészségesen és gyönyörűen! :)) Hajrá!!! :))
2012. aug. 15. 18:48
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én 15 éves korom óta szívtam, sajnos nagyrészt egy dobozzal/nap. Amikor buliztunk, vagy összejövetel volt, volt, hogy még többet is. Sajnos. Életem egyik legnagyobb hülyesége az volt, amikor először rágyújtottam. De most már mindegy, megtörtént.

Idén májusban érett meg a fejemben a gondolat, hogy kisbabát szeretnék. Mivel tudtam, hogy a Párom is már régóta szeretne babát, elmeséltem Neki is, és nagyon boldog volt. Elkezdtem gondolkodni, hogy mit tehetek már most azért, hogy ha jövő februárban elkezdünk majd próbálkozni -ettől az időponttól tudjuk csak majd a munka miatt, sajnos - szval, arra jutottam/jutottunk, hogy a cigarettával nem igazán használunk sem a fogantatás során, sem a terhesség alatt.

Azt tudni kell, hogy én mindig is úgy gondoltam, hogy a cigaretta fog elvinni. Sose tudtam lerakni, pedig próbáltam már többször is. 1-2 nap, de szenvedés mellett. Ennyi volt, utána megint rágyújtottam. A Párom többet szívott mint egy doboz, én meg "csak" egy dobozzal, és én vagyok a Nő.

Eldöntöttem. Most van itt az ideje, hogy megszabaduljak a cigarettától! Minek költsem el a pénzem a halálomra, amikor azt a pénzt félretéve egy új életre is költhetem?!

2012. június 4.-én este fél hétkor elszívtam az utlsó szál cigarettámat, és azóta nem gyújtottam rá. Tudom, hogy ez még nem sok idő, de eszembe sem jut. A Párom 2012. június 11.-én, egy hétre rá tette le. Azóta Neki sem hiányzik, és sokkal egészségesebbnek érezzük magunkat.

Nekem a baba egy hatalmas ösztönző erő volt. Ha nagyon szeretnétek babát, akkor Neked is az kell, hogy legye.

Remélem, hogy sikerülni fog! Szurkolok! Tudom, hogy eszméletlen nehéz - és ezt egy nem dohányzó, hiába írja le, sosem tudja meg, hogy tényleg mennyire nehéz- de fel a fejjel, csak előre nézz, és mindig a babóka lebegjen a szemed előtt! Jah, és nem beszélve arról, hogy majd amikor egyszer kiejted a szádon, amikor esetleg tüzet kérnek Tőled a pályaudvaron, utcán, hogy nem dohányzom, nincs tüzem. Isteni érzés lesz! És a legjobb, hogy Magadra leszel a legbüszkébb, és úgy fogod érezni, hogy ezek után bármit elérhetsz! Remélem, hogy tudtam segíteni, bár nem a kérdésre volt válasz.

SIKERÜLNI FOG NEKED IS!!!!!

2012. aug. 15. 19:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Minnél előbb. Mert a nikotinnak igen is idő kell még kiürül az ember szervezetéből. Ráadásul ha nem teszed és therbe esel akkor a baba addig fuldoklik ameddig szívod a cigarettát.
2012. aug. 15. 19:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Czeizel Endre szerint a teherbeesés előtt bő 3hónappal előtte abba kell hagyni a dohányzást,na de szerintem az a legjobb ha minél hamarabb abbahagyod :)
2012. aug. 15. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!