Oszinten gondoljatok? Út a teljességhez, A betegség jelentése és jelentősége - Thorwald Dethlefsen – Rüdiger Dahlke.
"A terhességi problémák mindig a gyermek elutasítását jelzik. Ezt az állítást biztosan
azok fogják a leghevesebben cáfolni, akikre nézve a leginkább igaz."Ha egy nő nem esik teherbe, bár szeretne gyereket, ez azt mutatja, hogy vagy tudattalanul
elhárítja a fogamzást, vagy a gyermek utáni vágyát őszintétlenség motiválja."
"
Szerintem sokszor az a baj, hogy a befogadó, elfogadó, várakozó, megtermékenyülő női attitűdre nehéz átállni a korunk által megkívánt tevékeny, harcos teremtő megtermékenyítő férfi attitűddel szemben. Sokan a tevékeny teremtő hozzáállás után (tanulás, munka, karrier) a gyeremket is "létre hozni" akarják, megteremteni, a helyett hogy befogadni vágynának. Szerintem ez késlelteti a fogamzást. A férfiben kell létrejöjjön a vágy, hogy gyermeket nemzzen, az asszonynak inkább késznek kell lennie elfogadni. Néha szerintem a nő részéről éppen a túl aktív tenni akarás a hátráltatója a terhesség érkezésének. Persze az egészség rendbetétele a várakozás feltétele.
Pláne naptárba programozni a teherbeesést, havi gyorsasággal, én azt hiszem visszafele sül el. Azt tudom elképzelni, hogy a házaspár megbeszéli, hogy a most következő években - ha gyermekük lesz - örömmel fogadják.
Nehéz leállni a nőknek, annyira férfivá kell lenni az élet más területein.
Senkit nincs szandekom megbantani de szeritnem sok fiatal esik teherbe es ok sem a tudat alattiban sem maskeppen nem szeretnenek babat. Sot van aki szabalyosan retteg a teherbeesestol 17-18 evesen es megis gyogyszer mellett megtortenik. Ilyenkor a lelek nem tudja, hogy hova kell menni, nem tudja, hogy ot ott nem varjak? Kihangsulyozom, hogy nem megbantasbol irom csak nekem fura. Tisztaba vagyok, hogy a gondolatoknak teremto erejuk van de szerintem erre magyarazatot keresni es talalni senki sem fog. Az emberek nagyon sok felek, mindenki masban leli meg a hitet es mindenki masban talja meg a vigaszt. Van aki azzal magyarazza, hogy a lelek nem valasztja ki, van aki azzal magyarazza, hogy Isten nem igy akarja, van aki a sorssal es meg lehetne sorolni a lenyeg az, hogy mindig legyen vigasz es magyarazat mert az embere maskent belorulne a fajdalomba es nem tudna elfogadni a helyzetet.
Szoval egyett ertek azzal, hogy a terhesseget lehet gatolni azzal, hogy tudatalatt nem vagy teljesen ra felkeszulve csak azt a reszt nem ertem, hogy aki nem akar gyereket es a teste es elmeje minden porcikaja ellen tiltakozik, megis, hogy esik teherbe.
Persze, de én is úgy estem teherbe , hogy elvileg nem akartam, mert azt várták el, hog yne akarjam, de hónapok óta cumikat találtam a földön, és gyerekekkel álmodtam. A fiam 21 éves, és jól sült el, hogy megszületett. ha ilyen lelki szinten gondolkodunk, olyan feladatunk volt az életben(tanulni valónk) amihez pont ez a helyzet segített hozzá.
Ő most is olyan, jön ha nem hívják, és ott is marad. De végül jól szokott végződni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!