Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki mennyire jön ki az anyosáva...

Ki mennyire jön ki az anyosával? Terhes vagyok és nem akarom megmondani neki mert ugy érzem nem érdemli meg hogy megtudja.

Figyelt kérdés
Épitkezünk,és kisebb nagyobb viták vannak kettönk közt a fözés miatt.Egyik reggel felhivott és azt mondta nekem hogy én mentem abba a családba én kell alkalmazkodjak,a ház rendjét tanuljam meg(5 éve vagyunk eggyütt)És hogy miért nem kerestem egy ojan fiut akinek se annya se apja nincsen.Az én édesanyám nem él,és mikor kettesben maradok vele állandoan beszól nekem pl."apunak van tüzhej meg minden?,,Érzem nem nyuvadok meg töle.
2009. júl. 20. 11:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
beszéld meg a pároddal
2009. júl. 20. 11:31
 2/14 A kérdező kommentje:
Ja,a vita azért van,mert az ő konyhájába kell fözni a munkásoknak, hiába mondom el neki hogy én fözök,egyszerüen nem enged közel.És mindig csak mosogatok mint egy gyerek.És hiába mondom el hogy mit szeretnék másnapra,ő ugy is mást készit elö.
2009. júl. 20. 11:32
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha nem akarod, ne mondd meg. Bár előbb-utóbb kiderül, nem gondolod? Ha ott maradtok, nem ártana befejezni a háborút, hiszen most már nemcsak rólad van szó. Lehet, hogy a baba miatt ő is megszelídül.
2009. júl. 20. 11:33
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem az anyósodhoz mentél férjhez.

Igaz, alkalmazkodni kell, mindig kell. De nem csak neked, hanem neki is. Anyósodnak azt kellene megtanulnia, hogy a fiához most már nem ő áll a legközelebb, hanem te, és ezt fogadja el.

Az, hogy a főzésből vita van, az szinte természetes, Egy asszony, egy konyha. Én a saját anyámmal se jövök ki, amikor egyszerre főzünk közös konyhában, amikor meglátogatom, nemhogy az anyósommal. Minden nő másképp csinál mindent, egy konyhában két nő, az egyenlő a biztos összetűzéssel.

Ebből is adódik a megoldás: külön konyha! Minél hamarabb otthagyni anyóst, és elmenni a férjeddel külön házba. Addig meg tűrni. ha ilyen bunkó veled, akkor levegőnek nézni. Ne hagyd, Hogy fogást találjon rajtad, ne lássa, hogy fáj, ha megszúrt. Ha nem tetszik neki, ahogy főzöl, felajánlhatod, hogy akkor főzzön ő. :-) Te meg addig mondjuk porszívózol a ház másik végében.

2009. júl. 20. 11:35
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem ott lakok,mi fent vagyunk bp-en és vidéken ahol ök laknak abba a faluba épitünk mi is.Ezért kell ott fözni,mert innen nem tudom kihordani a kaját.
2009. júl. 20. 11:38
 6/14 anonim ***** válasza:

Attól, hogy nem mondod meg az anyósodnak most, attól még később úgy is látni fogja. És oka lesz haragudni rád. Inkább ülj le vele, kérd a türelmét és kérdezd meg tőle, mi baja van veled. És te is mond el, neked mi bajod vele.

Ez a bujkálás gyerekességre vall, ha meg gyerek vagy, akkor meg ne döbbenj meg azon, hogy anyósod helyre utasít és rád akarja húzni a saját házi rendjét. Ezen gondolkozz el.

Az, hogy mindenféle hülyeséget mond, az meg az ő baja - valami nem úgy sikerült az életében, hát így adja ki magából, hisz magára mégsem haragudhat. Ilyenkor egyik füleden be, a másikon ki. Ha bánkódsz, haragszol, balhézol emiatt csak olajat adsz a tűzre. Viselkedésed igazolni fogja anyósod elméletét, ami miatt szekál. És neki ez ad energiát. Ha azonban nem kapja meg a szokásos reakciót tőled, akkor előbb utóbb békén hagy.

Szóval, nőj fel és változtass a reakcióidon. Az egész nem a te hibád. Anyósod nem fog megváltozni, Te azonban megváltozhatsz és ez csak rajtad múlik.

2009. júl. 20. 11:39
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem könnyű a helyzeted. Tudom nehéz de próbálj meg te lenni az okosabb. Az rosszabb nem mondod meg neki - szerintem. Jobban fog haragúdni rád, ha mástól tudja meg, vagy később észreveszi a pocakod. Beszélj a pároddal, mondjátok meg együtt. Remélem majd megenyhül ha meglátja az unokáját. Sok sikert, kitartás!
2009. júl. 20. 11:42
 8/14 anonim ***** válasza:
Mondd el neki nyugodtan,mert ha nem mondod,még nagyobb harag lesz.Én is szemrehányást kaptam érte,és már úgy vagyok,bár megbeszéltem volna vele mindent.Hátha ez rendezi a kapcsolatotok.
2009. júl. 20. 11:54
 9/14 A kérdező kommentje:
Érdekes olyan érzésem van hogy én nem akarok semmilyen kapcsolatot vele.És nem akarom hogy bármi közöm legyen hozza.
2009. júl. 20. 12:01
 10/14 anonim ***** válasza:

Én személy szerint gyűlöltem. (mert épp válok, tehát már nincs)

A legnagyobb ellenségemnek se kívánnék olyan anyóst mint az enyém (volt).

A te helyzeted se könnyű, szerintem is beszéld meg a pároddal, hogy neked mi nem tetszik és ha lehet ketten álljatok oda Anyósod elé a problémákkal. Elvileg meg kell értenie, hiszen ember.

Én megmondtam neki az első gyereknél, hogy terhes vagyok, ő le se sz.rta, most is terhes vagyok, de nem mondtam meg neki (bár a férjem már biztos), úgy érzem, h semmi köze hozzá.

A gyerekemet két év alatt összesen 2x látta, ebből egy kórházi látogatás volt, kb.5 perc, de onnan is kizavarták a nővérek, mert mindenkinél okosabb volt, még az orvosnál is.

2009. júl. 20. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!