Ki mennyire jön ki az anyosával? Terhes vagyok és nem akarom megmondani neki mert ugy érzem nem érdemli meg hogy megtudja.
Nem az anyósodhoz mentél férjhez.
Igaz, alkalmazkodni kell, mindig kell. De nem csak neked, hanem neki is. Anyósodnak azt kellene megtanulnia, hogy a fiához most már nem ő áll a legközelebb, hanem te, és ezt fogadja el.
Az, hogy a főzésből vita van, az szinte természetes, Egy asszony, egy konyha. Én a saját anyámmal se jövök ki, amikor egyszerre főzünk közös konyhában, amikor meglátogatom, nemhogy az anyósommal. Minden nő másképp csinál mindent, egy konyhában két nő, az egyenlő a biztos összetűzéssel.
Ebből is adódik a megoldás: külön konyha! Minél hamarabb otthagyni anyóst, és elmenni a férjeddel külön házba. Addig meg tűrni. ha ilyen bunkó veled, akkor levegőnek nézni. Ne hagyd, Hogy fogást találjon rajtad, ne lássa, hogy fáj, ha megszúrt. Ha nem tetszik neki, ahogy főzöl, felajánlhatod, hogy akkor főzzön ő. :-) Te meg addig mondjuk porszívózol a ház másik végében.
Attól, hogy nem mondod meg az anyósodnak most, attól még később úgy is látni fogja. És oka lesz haragudni rád. Inkább ülj le vele, kérd a türelmét és kérdezd meg tőle, mi baja van veled. És te is mond el, neked mi bajod vele.
Ez a bujkálás gyerekességre vall, ha meg gyerek vagy, akkor meg ne döbbenj meg azon, hogy anyósod helyre utasít és rád akarja húzni a saját házi rendjét. Ezen gondolkozz el.
Az, hogy mindenféle hülyeséget mond, az meg az ő baja - valami nem úgy sikerült az életében, hát így adja ki magából, hisz magára mégsem haragudhat. Ilyenkor egyik füleden be, a másikon ki. Ha bánkódsz, haragszol, balhézol emiatt csak olajat adsz a tűzre. Viselkedésed igazolni fogja anyósod elméletét, ami miatt szekál. És neki ez ad energiát. Ha azonban nem kapja meg a szokásos reakciót tőled, akkor előbb utóbb békén hagy.
Szóval, nőj fel és változtass a reakcióidon. Az egész nem a te hibád. Anyósod nem fog megváltozni, Te azonban megváltozhatsz és ez csak rajtad múlik.
Én személy szerint gyűlöltem. (mert épp válok, tehát már nincs)
A legnagyobb ellenségemnek se kívánnék olyan anyóst mint az enyém (volt).
A te helyzeted se könnyű, szerintem is beszéld meg a pároddal, hogy neked mi nem tetszik és ha lehet ketten álljatok oda Anyósod elé a problémákkal. Elvileg meg kell értenie, hiszen ember.
Én megmondtam neki az első gyereknél, hogy terhes vagyok, ő le se sz.rta, most is terhes vagyok, de nem mondtam meg neki (bár a férjem már biztos), úgy érzem, h semmi köze hozzá.
A gyerekemet két év alatt összesen 2x látta, ebből egy kórházi látogatás volt, kb.5 perc, de onnan is kizavarták a nővérek, mert mindenkinél okosabb volt, még az orvosnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!