Valaki segít eligazodni?
Nem tudom, hogy segít-e, de leírom, hogy nálam hogy volt.
Én nagyon korán mentem el nőgyógyászhoz, mikor 2 pozitív tesztem volt, az orvos akkor 4-5 hetes terhességet állapított meg, látott petezsákot és a méretét is megmondta. Annyit mondott, hogy még fiatal terhességről van szó, 2 hét múlva menjek vissza. De 1 hét múlva barna folyásom lett és fájt a hasam, így bementem a kórházba. Ott csináltak uh-t, ahol már látszódott a szikhólyag, kaptam gyógyszert, 3 napig bent tartottak, majd hazaengedtek, mert elmúlt a folyás és a hasfájás is. Amikor pedig eltelt az a 2 hét, elmentem uh-ra, ahol már volt szívhang, megmondták a szikhólyag, illetve a baba méretét. Ekkor voltam betöltött 7 hetes terhes.
Amúgy csak akkor beszélnek élő magzatról és utalnak a terhesgondozóba, ha már van szívhang, addig még bármi lehet, persze utána is, de akkor már élő magzatról beszélnek, vagy lehet ilyenkor még embrióról beszélnek, nem tudom.:) Tehát amíg petezsák és szikhólyag van, addig még semmi sem biztos. Majd ha lesz szívhang is, meg aztán majd a későbbi uh-k mutatják a fejlődést.
De a lényeg, hogy ha jól számolom, akkor a menzeszed alapján 6 hetes terhes vagy, 1-2 hét múlva már kéne szívhangnak lennie. És megnyugtató választ szerintem csak akkor fogsz kapni, mindenesetre nem kicsit volt bunkó veled az a bizonyos orvos.:(
Ha bármi problémád van, egyből menj szerintem orvoshoz, ha nincs, akkor meg várj 1-2 hetet és utána menj vissza.
Igen, tudom, hogy van magándokid, én arra gondoltam, hogy amíg ő szabin van, elmehetnél egy másik magándokihoz, azért magánrendelésen a dokik normálisabbak az emberrel. A kórházi ügyeletes dokinak kellett volna az orra alá dugni a + teszteket, hogy ha szerinte nem vagy terhes, akkor ez mégis micsoda...
Na mind 1, azért ha vársz is aug 13-ig, addig is vigyázz magadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!