Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van olyan megkötés, hogy pl 1...

Van olyan megkötés, hogy pl 1 évet dolgozni egy helyen ahhoz, hogy ha teherbe akarok esni és valami gyest vagy gyedet kapjak?

Figyelt kérdés
vagy ha az első munkanapom után teherbe esek már akkor is jogosult vagyok ilyenekre? És mi van akkor ha nem mondom meg a felvételkor a munkaadómnak, hogy terhes vagyok csak 1 hónap múlva?

2012. aug. 6. 09:39
 1/6 anonim ***** válasza:
A gyes és a családi pótlék az alanyi jogon jár. A gyedet és tgyás-t csak akkor igényelheted, ha a baba születése előtt megvolt a 365 nap biztosított napod azaz ennyit ledolgoztál valahol bejelentve.
2012. aug. 6. 09:43
 2/6 A kérdező kommentje:

És ez a 365 nap ez egy helyen vagy úgy általában életem során?

Ugyanis most már 1éve és 3 hónapja dolgozom egy helyen de váltani akarok... akkor ott is meg kell lennie vagy összeadódik?

Köszönöm a választ!

2012. aug. 6. 09:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Összeadódik természetesen :))))
2012. aug. 6. 10:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A szülés időpontját megelőző 2 éven belül kell meglegyen a 365 nap. Lehet benne megszakítás, a lényeg, hogy ha pl. 2013. 01.01-én szülsz, akkor a 365 napnak 2011.01.01-től kell meglennie, az ezelőtti időszak már nem számít bele.
2012. aug. 6. 10:37
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!!

És mi van akkor ha mondjuk suliba járok még?

2012. aug. 6. 21:48
 6/6 anonim ***** válasza:
A nappali tagozatos iskolából, ha egy évnél hosszabb ideig jártál, akkor 180 napot lehet beszámítani a szükséges 365-be.
2012. aug. 6. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!