Olvasott mar valaki az rh osszeferhetetlensegrol? Alul van amitn talaltam, de az lenne a kerdesem, ha valakinek van egy korai terhessege, amit nem vesz eszre es mondjuk menszivel tavozik, akkor utana folyamatosan el fog vetelni?
Remelem ertitek mit szeretnek ebbol kihozni.Marmint ha rh+ lesz a baba. Es ha mit lehet ellene tenni? Mert ugye beagyazodasnal nem tudjuk meg hogy terhesek vagyunk igy nem tehetunk ellene semmit. Remelem ertitek mit szeretnek ebbol kihozni.
Rh összeférhetetlenség akkor áll fenn, ha az anya Rh negatív, az apa és a magzat pedig Rh pozitív. A magzat és az anya vére azonban normális terhesség esetén nem találkozik egymással. Ilyen találkozás a szülés, vagy esetleges terhességmegszakítás, illetve például genetikai mintavétel esetén jöhet létre. Ezután az anyai szervezet ellenanyagot kezd termelni, ami a következő terhességnél az újabb Rh pozitív babát károsíthatja.
Nem löki ki. régen, amikor nem volt ellenanyag, akkor is csak a terhesség utolsó heteiben merült fel probléma, az elején semmiképp. A legtöbb gyerek régen is túlélte, hiszen szülés után lecserélték a vérüket és megszünt a sárgaság.
Ha terhesség első heteiben volt vetélésed, akkor még ellenanyag sem alakul ki a szervezetedben, hiszen a szervezet még nem is érzékeli a magzat vérkeringését, az százalékosan olyan elhanyagolható. Tehát ne aggódj, nekem 3 gyerekem született úgy, hogy Rh negatív vagyok.
Az első szülés után kaptam, mégis az első 2 gyerekem negatív lett. Csak a harmadik pozitív.
Ne aggódj, a teherbeesésnél, a beágyazódásnál ennek semmi szerepe nincs, csak amikor már a baba olyan nagy, hogy "észreveszi" a szervezeted, hogy valami nem stimmel. Ez pedig csak az utolsó hónapok.
Ne feltétlen löki ki a szervezet,hanem károsíthatja is a magzatot.Persze nagy az esély a vetélésre is ilyen esetekben.De csak abban az esetben ha van ellenanyag az anyai szervezetben.Akkor az anyai vér támadja a magzatot,ki akarja lökni vagy károsítja,lebontja a vérlemezkéit.Sajnos előfordulhat,hogy egy esetleges vetélés esetén ha pozitív volt az elvetélt magzat találkozik az anya vérével,és az ellenanyagot kezd termelni.Újabb terhesség esetén az anyai szervezet úgymond emlékszik a poz "betolakodóra"és igyekszik kilökni azt vagy károsítani.
Ezért fontos nekünk RH- vércsoportúaknak,hogy mindig szóljunk az orvosnál(én akkor is szóltam ha nem kérdezték,mert ismerek olyat akinél nem nézték és gond volt).A 3 babámból kettő + lett.
Vetélés amniocentézis vagy bármilyen beavatkozás és szülés után adnak antiD injekciót,ezzel megelőzve a további terhességeknél a bajt.Ha nem találnak ellenanyagot az első vérvételnél a terhesség elején,akkor összesen 3x néznek ellenanyag szintet.Ha igen,akkor attól függ milyen magas,és,hogy veszélyes-e a babára és az anyára nézve(de általában nem kockáztatnak)megszakítják vagy befejezik a terhességet.
Vetélésed volt esetleg és nem kaptál antiD-t?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!