Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A barátoknak, családtagoknak...

A barátoknak, családtagoknak elmpndtátok, hogy próbálkoztok a babával?

Figyelt kérdés

Azért írtam ki ezt a kérdést mert, tegnap meglátogattuk a barátainkat, nagyon aranyos kedves pár, és kisbabát akarnak. Mi egy hónapja házasodtunk, de nem akarunk még babát. Kicsit olyan szaga volt a bejelntésnek, mintha csak azért mondanák el, hogy tudjuk, nem besikerült baba lesz, mert ők nem akarnak házasodni.

Én biztos nem jelenteném be, nagyon félek attól, hogy esetleg nem lehet baba, nagyon meg kell érte küzdeni. Ilyenkor mindenki a másik életében vájkál, mégha nem is akar megbántani, 1000. terhes vagy már kérdés kiborítja az embert.

Ti elmondtátok? Ha igen miért? Kiknek? Nem bántátok meg! Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát!!!

2012. júl. 27. 14:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

csak a legjobb barátnőmnek mondtam el, hogy tervben van a harmadik kistesó, de neki is csak azért, mert nemrég én szorítottam neki, most ő szorít nekem. :)

Amúgy megértem, ha valaki bejelenti másoknak a babaprojektet, hisz már az is egy örömteli dolog, hogy családalapítás mellett döntöttek, másrészt talán így több kíméletet kap az anyuka ill. leendő anyuka a környezetétől.

"besikerült" baba pedig egy házasságban is lehet, váratlanul, ám örömtelien... mint nálunk. :)

2012. júl. 27. 14:56
 12/24 anonim ***** válasza:
Mi mondtuk a családnak, mivel évekig orvoshoz jártunk, hogy sikerüljön. De engem kifejezetten zavart, hogy folyton kérdezgették, hogy állunk, mit mond az orvos, stb. Ezt én egy plusz és fölösleges stresszként éltem meg. A másodiknál biztos nem fogjuk elmondani, ha rajtam múlik. Tudom, hogy csak jót akartak, és szurkoltak, de kiborítottak az állandó kérdezősködéssel.
2012. júl. 27. 15:01
 13/24 A kérdező kommentje:
A másik ami, nagy gond az az italozás. Általában én szoktam inni, nem sokat max egy két pohár bort. Ha elutasítanám, biztos feltünne. Az első pár alkalommal biztos el tudnám ütni pl gyomorrontásom van vagy egyéb kifogás, de utána? Van egy dohányos pár is a közelemben, az már kemény dió, mert én már csak a cigi füsttől is undorodom. Félek, hogyha terhes leszek érzékeny leszek rá.
2012. júl. 27. 15:09
 14/24 anonim ***** válasza:

Én terhesen mindennap ittam egy pohár vörös bort. Doki utasítására. Azután és azóta sem iszom:-)))

Amúgy nagyon nehezen jött össze a baba, pedig már nagyon benne voltam a korba. Mikor megkérdezték, mikor akarunk babát, mindig azt mondtam, hogy még most szokunk össze, még most költöztünk össze, szokjuk az együtt létet, következő évben, meg hogy el akarok még menni nyaralni, még nem akarok babázni, mert akkor vége a függetlenségnek.

Szóval ekkora baromságokat mondtam. De elhitték.

2012. júl. 27. 15:17
 15/24 anonim ***** válasza:
Természetesen azt akartam mondani, hogy előtte sem ittam, és azután sem...
2012. júl. 27. 15:18
 16/24 anonim ***** válasza:
nalam ez mar nem aktualis, masodik babamat hordom. de sogornomek (28 eves) legalabb 2 eve probalkoznak, mindenkinek mondjak. januarban terhes lett, februarban ki is irta FBre: legszebb valentinnapi ajandek, jon a golya! mindenki gratulalt...sajnos 2 het mulva elvetelt. mas telepulesen elnek, nem tudom ott nyaggatjak e oket hogy miert igy meg ugy, en sem kerdem soha es nem is mondtam meg el neki hogy terhes vagyok (szerintem az anyja elmondta de nem gratulalt vagy valami, biztos nem tud orulni nekunk...) szoval szerintem jobb ha inkabb akkor es csakis akkor kozlod a hirt hogy baba van, amikor mar ott vagy hogy latszani kezd a pocak-persze parod, szulok tudhatjak, hisz nem tudod nagy oromodben titokban tartani:)) a probalkozast folosleges hirdetni...
2012. júl. 27. 15:18
 17/24 anonim ***** válasza:
ja, es nekunk mindket babank "besikerult", en elvbol nem szedtem soha bogyokat, ugy voltam vele ha ott az ido akkor megfogan. nagyon varatlan volt az elso, a masodik nem annyira:D
2012. júl. 27. 15:21
 18/24 anonim ***** válasza:

Mi házasságunk első éve után kezdtük el a próbálkozást. Elmeséltük sok mindenkinek, és egy éve már nem jön össze. A gondjainkat már csak egy válogatott csapatnak mondjuk el, de ki tudja, lehet hogy kár volt bejelenteni. de amikor rákérdeznek, az ember nyilván nem tagadja le....

Máshogy kellett volna fogalmazni: a most kezdtük a babaprojektet helyett: lassan jöhet mejd a baba, vagy ilyesmi.

2012. júl. 27. 15:57
 19/24 anonim ***** válasza:

Én mindháromnál elmondtam a családnak az első szívhang vizsg. után,hogy jön a baba.Mindenkitől csak támogatást kaptam.A barátoktól is.

Én nem tudtam volna a 12.hétig titkolni.Nekem szerencsém van a családommal és a barátokkal is.

Ha nem így lenne,lehet én is titkolnám.

2012. júl. 27. 18:24
 20/24 anonim ***** válasza:

Mi sem vagyunk házasok (nem is tervezzük az esküvőt), de 8 éve együtt vagyunk, így már jöhetne a baba. Ez a 3. próbálkozós hónapunk.

A baráti körből akik közel állnak hozzánk (kb. 7-8 ember) tudják, hogy próbálkozunk. Viszont be kell ismernem, hogy van olyan személy, akinek már megbántam, hogy megemlítettem... Engem is stresszel, hogy (akinek elsőre összejött) folyamatosan tippeket ad (pedig szerintem tudjuk, mi a dolgunk :) ), és a többiek közül is páran állandóan azzal jönnek, hogy "Na? Na? Na?" - és ez nagyon idegesít egy-egy sikertelen hónap után...

A családból csak anyósomnak említettem meg felszínesen, hogy próbálkozunk (bár ő most anyukámnál van, szóval lehet, hogy már anyu is tudja...). Én a családnak nem szeretném elmondani a 12. hét előtt, de majd kiderül, hogy lesz. :)

2012. júl. 27. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!