Magas ANTI -TPO-ra írt valakinek gyógyszert orvos? Ha igen mit, és milyen orvos?
második vagyok. Azért nézesd meg UH-n a pajzsmirigyed, mert a TSH, T4, T3 nekem is szokott ugrálni (pl. volt, hogy 1 körül volt a TSH-m, aztán egy hónap múlva majdnem 4). Az, hogy pillanatnyilag jó, nem biztos, hogy azt jelenti, hogy folyamatosan jó. Egy UH megállapítja, hogy echoszegény, göbös, stb-e. És állítólag a T4 a legfontosabb, és annak az elmozdulásából tudnak következtetni a TSH változására is. Egyszer olyat is olvastam, hogy autoimmun pm.betegségben ugye folyamatosan pusztul a pm, és amikor nagyobb darabok pusztulnak, akkor átmenetileg akár túlműködésbe is átcsaphat, mert sok hormon szabadul fel. Tehát önmagában a TSH nem informatív. De ez nem tudom, mennyire igaz.
Amúgy a 89-es érték nem vészes, nekem 1300 körül van az anti-TPO-m.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!