Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akinek a TSH-ja magas annak...

Akinek a TSH-ja magas annak mit írtak fel és mennyit hogy sikerüljön a baba? Mennyi idő után jött össze? Egyáltalán összejött valakinek magas TSH érték mellett?

Figyelt kérdés
6 éve kezelnek hypothireosissal,pajzsmirigy-alulműködés. Napi 50 mg Letroxot szedek és így kb 2.5-3.3 értékeim vannak. Van akinek így lett baba? Esélyek? Tapasztalatok?

2012. júl. 16. 18:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a kisfiam születése után derült ki, hogy autoimmun pm-alulműködésem van. Mikor elhatároztuk, hogy kistesót szeretnénk, már ezzel mentem az endokrinológushoz. Akkor 4,3 volt a TSH-m 75 mg Letrox mellett - ez volt tavaly novemberben. Szépen fokozatosan elkezdte emelni az adagot, 125 mg-nál volt 2,1-es értékem (január elején).

A háziorvosom szerint az első érték is jó, a 2,1-es pedig szerinte egyenesen kiváló. Csakhogy az endodoki elmondta, hogy a teherbeeséshez az 1 körüli érték az ideális. Márciusban 150 mg Letrox mellett már 0,98-as értéket sikerült elérnünk. Közben persze megvolt a nőgyógyászati kivizsgálás is, mert mindkét petefészkemben cisztákat láttak - szerencsére PCOS szindróma nélkül. (Sajnos a pm-alulműködéshez gyakran társul PCO, inzulinreziszencia, ezeket jó lenne kizárni, mert ha ezek kezeletlenek maradnak, jelentősen csökkentik a terhesség esélyét.) A nődoki szerint a hormonjaimmal minden oké volt.

És hogy biztassalak is kicsit: jelenleg 7 hetes kismama vagyok :o)

2012. júl. 17. 08:14
 12/16 A kérdező kommentje:
Én is most kezdtem nagyon és látványosan hízni kb. 6-8 kg 1 hónap alatt... pedig alig eszem.. akkor ez az oka hmmmm... eddig elég volt az 50 mg Letrox de akkor valószínű emelni kell majd az adagom... Ez mind ennek a következménye: Vetélés? Hízás? Zavaros ciklus? Most pedig nem esek teherbe? Ez tényleg ennyi mindenre hat????
2012. júl. 17. 10:37
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen, ez ennyi és még sokkal több mindenre hat. Egy láthatatlan, de mégis nagyon fontos szerv.
2012. júl. 17. 12:59
 14/16 A kérdező kommentje:
Annyira örülök hogy nem reménytelen és gratulálok akiknek így összejött jó egészséget a kismamának és a babónak!! Remélem én is így járok hamarosan... ja még egy kérdés : A pm alulműködés és a PCO is kéz a kézben jár?? Mik a tünetei?
2012. júl. 17. 13:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül jár együtt a kettő. De elképzelhető, hogy van a kettő között párhuzam. Ezen már én is elgondolkodtam.

Az én esetemben nem tudták eldönteni, hogy pajzsmirigyem nyírbálta meg a hasnyálmirigyemet és a női nemi hormonjaimat, vagy esetleg valami mástól volt. De hála égnek azért okosak ezek a dokik!

De lehet, hogy valakinek SAJNOS van ilyen tapasztalata is :-( és tud segíteni a PCO-val kapcsolatban.

2012. júl. 17. 14:34
 16/16 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nekem is PM alul működésem, és IR-em van. Hogy melyik okozza a másikat, azt szerintem a dokik sem tudják. :-)

Mindenesetre, ha a pajzsmirigy nem működik jól, az kihat az anyagcserére, kialakulhat az IR, PCO. És fordítva is, ha valaki hízik, és a pajzsmirigy nem tudja követni a súlynövekedést, elszállhat a TSH, és tovább ronthatja a helyzetet. :-(

2012. júl. 18. 05:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!