Minek higgyek? Peteérés kérdés.
A ciklusom 13. napján voltam ultrahangon,hogy megnézzék van e érett tüszőm.Azt mondta az ultrahangos,h cisztám van érett tüszőm nincsen.Ezt írta a papíromra: Mindkét oldali petefészekben a kéreg alatt számos apró folyadéktartalmú képlet. De én azt érzem,hogy volt peteérésem.Volt tojásfehérjés nyákom,pozi volt az ovutesztem.Itt a görbém,amit újra elkezzdtem vezetni: [link]
Lehetett akkor tényleg peteérésem,annak ellenére hogy az ultrahangon mást mutattak?Nem emelkedett volna a hőm,mindig így emelkedik peteérés után.
Sajnos én is hasonló cipőben jártam/ok.
Csodás hőgörbe, pozitív ovuteszt, mégsem látszott peteérés.
Nagyon valószínű, hogy a tüsző megérik (ilyenkor simán felmegy a hő is, és pozitív lesz, mert az LH csúcs megvan, de nem reped meg), de aztán nem reped meg és azok maradnak ott a petefészkekben, majd be is tokosodnak. Ez a PCOS, de kívánom, hogy ne az legyen.
Én a helyedben felkeresnék egy endokrinológust és csináltatnék vele hormonvizsgálatot.
Szia!
Az LH teszt akkor pozitív, amikor a szervezeted megrepeszteni szeretné a tüszőt, ez sajnos még nem jelenti azt, hogy meg is történik. A hő viszont akkor megy fel, ha a progeszteron szint megemelkedik, az már elég biztos jele annak, hogy volt ovu, ert a progit a megrepedt tüsző maradványa termeli. De a te görbéd elég rövid, nem írtad milyen időpontokban, hogyan mértél, szedsz-e valamilyen gyógyszert, ami esetleg befolyásolhatja a hődet. És persze az is számít, hogy fent is maradt-e azóta.
Sajnos az UH elég biztos pont, ha kimondják a PCO-t, ritkán tévednek. :-(
Azóta hogyan alakult a görbéd?
Egy éve vezetem a hőm.Mindíg ugyanakkor,ugyanúgy.3havi clostin vok tul ez a gyógyszermentes hónapom.És bromocriptint szedek a mai napig.Azért ilyen a hőm,mert később kezzdtem el mérni pár nappal.Mikor elkezzdtem szedni ezeket nem emelt a hőmőn.Hát egy orvos se mondta ki a pcot eddig.Lehet h nem életképes a tüszőm azért nem látják?Azóta is fenn van a hőm.
Érdekes. Még én sem találkoztam ilyennel. azt el tudom képzelni, hogy UH előtt repedt meg, azért nem látták, viszont a "számos apró folyadéktartalmú képlet" PCO-ra utal. :-( A tüszőnek nincs életképessége, az csak egy hólyagszerű dolog, amiben a petesejt érik.
Persze simán lehet, hogy a doki benézte az UH képet, és minden rendben van veled, de gondolom nem a semmi miatt kaptál clostit. Ha még nem voltál, menj el endokrinológushoz, ő a hormonszakértő, talán ő tud a kérdésedre érdemi választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!