Szerintetek így mennyi esélyem van teherbe esni?
Figyelt kérdés
Diane35 fog.gátlót szedek, de most elkaptam egy csúnya betegséget, sokat hánytam, antibiotikumot is szedtem, valószínű nem hat a gyógyszerem. Menstruáció előtti héten vagyok, tehát a levél utolsó tablettáiról van szó. Kb 3-4 tabletta, ami így hatástalan lehet. Szerintetek, mennyi az esélye, hogy ha nem védekezünk, teherbe esek? Én elég kicsinek tartom az esélyt arra, hogy pont az utolsó héten peteérésem lesz, menzesz előtt, főleg hogy másfél éve megállás és kihagyás nélkül szedem a tabit. Igazából olyan borzasztó nagy katasztrófa nem lenne az sem, ha teherbe esnék, mert már 25 éves vagyok, párommal 8 éve együtt vagyunk, együtt élünk, dolgozunk, szóval annyira nem parázok, de az esélyekre vagyok kíváncsi....2012. júl. 12. 11:22
1/9 anonim válasza:
akár mióta is szeded, van aki csak egy nap felejti el bevenni és ott a baba! :S Amúgy meg nem csak középidőben lehetsz terhes! lányom 2 éve pont menszi után jött össze! letettem a gyógyszert és a 2. után már ott is volt!
2/9 A kérdező kommentje:
És ha nem tartok gyógyszerszünetet, hanem szedem folyamatosan tovább a következő levelet?
2012. júl. 12. 11:35
3/9 A kérdező kommentje:
Csak mert a betegtájékoztató írja, hogy ha az utolsó hétről van szó, és mondjuk azt szeretném hogy előbb megjöjjön, akkor pár nappal előbb is tarthatok gyógyszerszünetet, csak nem biztos, hogy azalatt menstruálni fogok, és akkor a következő levél közben lehet pecsételő vérzésem. Ha úgy vesszük, mintha most tartottam volna 4 nap gyógyszerszünetet kicsit korábban, és nekiállok szedni a következő levelet, az úgy nem jó?
2012. júl. 12. 11:41
4/9 anonim válasza:
Én a helyedben nem kavarnék a bogyóval, hanem pluszba védekeznék óvszerrel. 4évig szedtem tabit, és mindig óvszerrel védekeztünk, ha kicsit is felmerült bennem hogy valamiért nem úgy hat a gyógyszer ahogy kellene.
6/9 A kérdező kommentje:
Még 1 db, a main kívül, de már a mai is bennem maradt, tehát nem hánytam ki ezt sem. Már meggyógyultam. Az előző 3-4 tabi a necces.
2012. júl. 12. 12:10
7/9 anonim válasza:
én a helyedben megkérdezném a nőgyászát, még ha telefonon is, hogy mit ajánl!
de lehet hogy én szüneteltetném a gyógyszert 1 hónapra!
8/9 A kérdező kommentje:
1 hónapra? ezért???
2012. júl. 12. 12:26
9/9 anonim válasza:
Igen!
Te írtad, hogy ha terhes lennél se lenne, baj, viszont ha tényleg az vagy, akkor a fogamzásgátló árthat a babának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!