Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet, hogy nem tudok teherbe...

Lehet, hogy nem tudok teherbe esni?

Figyelt kérdés

Tudom, ez most hülyén fog hangozni, és most nem vagyok kíváncsi a kioktatásra. Természetesen a barátommal nem akarunk babát, de többször sexeltünk már azon a bizonyos 15-18. napon és egyszer már elélvezett bennem, de még soha nem lettem terhes (persze ennek örülök), de megfordult a fejemben, hogy mi van, ha nem is lehetek?

L/18

2012. júl. 11. 20:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarsz kioktatást,de akkor mégis mit vársz?Hogy megdicsérjünk mert orosz rulettet játszol?Tegyük fel terhes leszel,mit fogsz kezdeni a babával mikor nem is akarjátok?Tudod te mekkora dologgal játszadozol?Konkrétan egy élettel.

18 évesen elég szomorú hogy ennyire felelőtlen vagy.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak.Nem csak a peteérésen meg a spermán múlik a dolog.Rengeteg minden kell hogy egy nő teherbe essen.Nem törvényszerű a 15-18. nap.Ciklushossztól is függ.

Ahelyett hogy felelőtlenül szexeltek inkább olvass.A net ma már minden kérdésedre választ ad.És nagyon szépen kérlek ha nem muszáj ne b*zd el az életed és a gyerekedét se!

2012. júl. 11. 20:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Okééé, az Első jelentősen összefoglalta azt, amire én is gondolok a helyzettel kapcsolatban. 18 évesen korai még a dolog, nagy felelősség egy baba, bármilyen aranyos is. De értékelendő, hogy azért vannak benned úgymond "anyai érzések" és a jövőben majd szeretnél gyermeket. De tudod, neki stabil kapcsolat, biztos érzelmi és anyagi háttér kell, neked pedig még az érettségi a nyakadon. :)

A lényeg az, hogy az ovuláció, amikor az érett petesejt kiszabadul a petefészekből, egy 28 napos ciklust mintául véve, valóban a 14 nap körül esedékes, de hosszabb/rövidebb ciklus esetén kb. 14 nappal a menstruáció előbb. (Így jön ki ez a 28 nap...: 14 nap peteérés előtt, 14 nap utána, de egészséges, ha hosszabb-rövidebb ciklusod van). Azonban fontos tudni hogy a petesejt nagyjából, egyéni eltérésekkel nem számolva, kb. 12 óráig termékenyíthető meg. Így a gyermeket tervező párok többnyire peteérés előtt szeretkeznek 1-2 nappal, hogy a hüvelyben 3-4 napig is életképes, termékeny hímivarsejtek már készen várják a petesejtet. Persze, van esély az ovuláció napján, vagy az ovulációt követő nap is, de jelentősen csökken. Tehát, összegezve, minden ciklusban kb. 12 óráig életképes a petesejted de jóval hosszabb ideig vagy termékeny, hiszen a hímivarsejtek tovább "élnek". (Volt rá precedens, hogy valaki egy héttel ovuláció előtt szeretkezett és teherbe is esett...) Teszem hozzá, egy teljesen egészséges férfinak és nőnek is, mindössze 35% az esélye, hogy egy adott ciklusban, a legszenzitívebb pillanatokban, hogy gyermek születik. A Pearl-index is 85, azaz 100 nőből 85 esik teherbe egy év alatt védekezés nélkül.

Remélem, tudtam segíteni és kicsit világosabban látod a helyzetet, és talán, meg is nyugszol. Úgy vélem, ha nincsen panaszod, egyelőre még nem kéne emiatt aggódnod. Bízom abban, hogy majd, ha egyszer eljön az ideje, tudod hasznosítani, amit írtam.

Üdvözlettel: Veruca

2012. júl. 11. 21:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Az utolsónak köszönöm! :) valami ilyen válaszra gondoltam, sikerült megnyugodnom. Az elsőnek is köszönöm... de igen, tisztában vagyok, mit kockázTATTAM. De most már mindig védekezünk, csak régen előfordult, hogy többször nem...
2012. júl. 11. 21:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Bár csak sorozat, de elég sok mindenben igazat mondtak: Szex és New York. :-) Ott mondta az egyik nő, hogy ha tudta volna, hogy mennyire nehéz teherbe esni (évekig próbálkozott sikertelenül), akkor nem aggódta volna végig a fiatalabb éveit. :-)) És tényleg így van, vagy lehet így, de igazuk van az előbbi hozzászólóknak, sose kockáztass, mert nagyon nagy teher lehet egy teherbeesés, ha még nem vagy rá felkészülve.
2012. júl. 11. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!