Lehet, hogy nem tudok teherbe esni?
Tudom, ez most hülyén fog hangozni, és most nem vagyok kíváncsi a kioktatásra. Természetesen a barátommal nem akarunk babát, de többször sexeltünk már azon a bizonyos 15-18. napon és egyszer már elélvezett bennem, de még soha nem lettem terhes (persze ennek örülök), de megfordult a fejemben, hogy mi van, ha nem is lehetek?
L/18
Nem akarsz kioktatást,de akkor mégis mit vársz?Hogy megdicsérjünk mert orosz rulettet játszol?Tegyük fel terhes leszel,mit fogsz kezdeni a babával mikor nem is akarjátok?Tudod te mekkora dologgal játszadozol?Konkrétan egy élettel.
18 évesen elég szomorú hogy ennyire felelőtlen vagy.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak.Nem csak a peteérésen meg a spermán múlik a dolog.Rengeteg minden kell hogy egy nő teherbe essen.Nem törvényszerű a 15-18. nap.Ciklushossztól is függ.
Ahelyett hogy felelőtlenül szexeltek inkább olvass.A net ma már minden kérdésedre választ ad.És nagyon szépen kérlek ha nem muszáj ne b*zd el az életed és a gyerekedét se!
Okééé, az Első jelentősen összefoglalta azt, amire én is gondolok a helyzettel kapcsolatban. 18 évesen korai még a dolog, nagy felelősség egy baba, bármilyen aranyos is. De értékelendő, hogy azért vannak benned úgymond "anyai érzések" és a jövőben majd szeretnél gyermeket. De tudod, neki stabil kapcsolat, biztos érzelmi és anyagi háttér kell, neked pedig még az érettségi a nyakadon. :)
A lényeg az, hogy az ovuláció, amikor az érett petesejt kiszabadul a petefészekből, egy 28 napos ciklust mintául véve, valóban a 14 nap körül esedékes, de hosszabb/rövidebb ciklus esetén kb. 14 nappal a menstruáció előbb. (Így jön ki ez a 28 nap...: 14 nap peteérés előtt, 14 nap utána, de egészséges, ha hosszabb-rövidebb ciklusod van). Azonban fontos tudni hogy a petesejt nagyjából, egyéni eltérésekkel nem számolva, kb. 12 óráig termékenyíthető meg. Így a gyermeket tervező párok többnyire peteérés előtt szeretkeznek 1-2 nappal, hogy a hüvelyben 3-4 napig is életképes, termékeny hímivarsejtek már készen várják a petesejtet. Persze, van esély az ovuláció napján, vagy az ovulációt követő nap is, de jelentősen csökken. Tehát, összegezve, minden ciklusban kb. 12 óráig életképes a petesejted de jóval hosszabb ideig vagy termékeny, hiszen a hímivarsejtek tovább "élnek". (Volt rá precedens, hogy valaki egy héttel ovuláció előtt szeretkezett és teherbe is esett...) Teszem hozzá, egy teljesen egészséges férfinak és nőnek is, mindössze 35% az esélye, hogy egy adott ciklusban, a legszenzitívebb pillanatokban, hogy gyermek születik. A Pearl-index is 85, azaz 100 nőből 85 esik teherbe egy év alatt védekezés nélkül.
Remélem, tudtam segíteni és kicsit világosabban látod a helyzetet, és talán, meg is nyugszol. Úgy vélem, ha nincsen panaszod, egyelőre még nem kéne emiatt aggódnod. Bízom abban, hogy majd, ha egyszer eljön az ideje, tudod hasznosítani, amit írtam.
Üdvözlettel: Veruca
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!