Téged mennyire viselt meg mikor kiderült nem eshetsz teherbe természetes úton?
Amikor kiderült, hogy máshogy nem lehet nem hezitáltam. Ha lombik akkor csináljuk azt! Várólista volt, vártam. Az utolsó hónapban kiváltottam minden szurit, gyógyszert, ha megjön csak telefonálni kell és kezdhetem szúrni/szedni, UH-ra járni. Késett. Soha nem szokott. Teszteltem, pozitív lett, nem hittem el. A lombik helyett terhességi UH-ra mentem, pedig úgy fogadtak, hogy hozzánk nem emiatt szoktak jönni...
Megszületett a fiam, és azóta már még egy, ő is nagyon hosszú idő alatt de természetes úton. Pedig nekem nem lehet máshogy, csak lombikkal...
Nekünk előbb inszeminációt mondtak, azt húztuk-halasztottuk, hátha sikerül mégis természetesen. A 3. után már nagyon akartam a lombikot, olvastam, az nagyobb eséllyel sikerül, persze macerásabb....
Végül 2-jára sikerült.
35 hetes ikres kismama
Nálunk páromnál volt gond. Úgy alakult, hogy mikor közölték, hogy csak lombikkal van esélyünk, a ciklusomban épp úgy álltam, hogy vagy 5 nap múlva elkezdjük a lombikot, vagy várunk még egy hónapot.
Annyira vágytunk már babára, hogy 5 nap múlva belevágtunk, és 2 hónap múlva már azt közölte a doki, hogy babát várok. Életem legjobb döntése volt, a kislányom azóta már 2 és fél éves, és egy igazi kis csoda.
A hab a tortán, hogy 15 hónapos volt a lányom, amikor újra terhes lettem, mindenféle rásegítés nélkül, és azóta már van egy 5 hónapos kisfiam is.
Talán ha a lombiknál is várunk még, sikerült volna spontán is, de valamiért hiszem, hogy így kellett lennie, és így volt jó.
Azt tudom tanácsolni, hogy ebben a szívedre hallgass. Egy lombik a fizikai dolgok mellett érzelmileg is nagyon megterhelő, és még nehezebb ha kétségekkel vágsz bele. Tedd rendbe magadban a dolgot mielőtt elkezditek.
Koszonom mindenkinek a válaszokat, és gratulálok minden babához.
Nem szégyenlem, hogy lombik, de az tény, hogy megszálottan nem akarok gyereket. Az egész fiatalságomat úgy töltöttem, hogy nem akarok, aztán pár éve vmi elkezdett hajtani belülrôl, hogy kell, kell, kell. Bár igazából továbbra sem akartam.
Ezt az érzést nem tudom megmagyarázni, aki nem ismeri ês nagyon akar gyereket valószínû meg sem érti, és nem is várom el. Már nem védekeztünk, de mégse jött. Elmentünk orvoshoz és kiderült a férjemnél gondok vannak és egyedül a lombik lehet a megoldás.
Irónia? Nem tudom. A lényeg, ha természetes úton összejönne nem bánnám, bár megszállottan nem hiszem, mint sok nô, hogy egyedül csak ez adhat értelmet az êletemnek, és gyerek nélkül nem lehetek boldog. Viszont a têny, hogy csak küzdêssel lehet, ês ugye úgy is két esélyes, sokkol. De idôm neg már nem nagyon van ezen gondolkodni.
Mindegy. Majd feldolgozom valahogy.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!