Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » PCOS-társaim! Mennyi a vetélés...

PCOS-társaim! Mennyi a vetélési arány? % ban? Minden történet érdekelne!

Figyelt kérdés
PCOS vagyok.Babát várok,21 hetes vagyok.Nekem csak akkor mondták meg ,hogy ez a betegségem mikor már jött a baba.Kezelést sem kaptam,majd ha megszületik.Rögtön veszélyeztetett lettem,de kerestem és a vetélést arányt eggyik cikkben sem találtam.Szerintettek én már túl vagyok a veszélyen?Tapasztalatokat várnék és hogy mi fog történni velem ezeken a vizsgálatokon ha megszületik a picikém?Köszönöm
2009. júl. 11. 15:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok PCO-s, de volt hogy hasonló tüneteim voltak és azt hitték az vagyok. A PCO hormonális és nem nőgyőgyászati probléma.

Ha a hormonjaid rendben vannak, akkor már túl vagy a veszélyen. A PCO inkább arra hat ki hogy nem tudsz teherbe esni mert nincs mindig peteérész csak cysták, amik behegesedhetnek a petefészekbe, ezáltal elzárják azt.

A hormonszintedet ellenőriztesd folyamatosan.

2009. júl. 11. 15:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kétszer estem teherbe (kezeléssel, gyógyszerekkel), de sajnos az első baba elment 7 hetesen. A második terhességemmel nem volt semmi gond; magzatvédő gyógyszert sem kaptam, csak nagyobb odafigyelést, sűrűbb ellenőrzéseket. Én a 30. héttől lettem veszélyeztetett, mert egy héten át minden nap, napi 1-2 alkalommal begörcsöltem, de hála az égnek, nem történt baj és van egy gyönyörű kislányom. Szerintem már Te is túl vagy a nehezén, de persze biztos csak akkor lesz, ha már a kezedben tarthatod a picit.

Nekem nem volt sok vizsgálatom: Uh, vérkép, vizeletvizsgálat, terheléses cukor vizsgálat. Még inzulinrezisztenciát sem néztek. Szerintem nálad nem lehet nagy a baj, ha spontán sikerült teherbeesned, és csak utána derült ki a betegség.

Egy elég csúnya adatot találtam, de nem szeretnélek megijesztetni:

* A metformin kezelést megelőzően 41 próbálkozó nőből 21 nőnek volt terhessége (51%), összesen 33 terhesség jött létre.

Viszont megdöbbentőek a további adatok: a 33 terhességből 24 elhalt (73%) vagy a babát el kellett venni, és csak 9 terhességből született egészséges gyermek!

Tényleg nem akartalak megijeszteni. Én sem szedtem metformint és ahogy írtam, nem kaptam semmilyen magzatvédő gyógyszert, tehát nem lehetetlen. Vigyázz magatokra és minden rendben lesz!

Ezt a www.pco-szindroma.hu oldalon találtam. Ha még nem találtál rájuk, mindenképpen nézz fel, mert nagyon sokmindent megtudhatsz a betegségről.

2009. júl. 11. 15:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Nálam is Pcos van. Két hónapja szültem. Nehezen estem teherbe, de a terhességem alatt semmi különösebb gond nem volt. Nálad sem lesz, ne izgulj! Egy dologra kimondottan ügyelni kell a mi esetünkben. Ne hízz sokat a terhesség alatt! Ez nagyon fontos. Amúgy ilyen vetéléseken meg ne törd az agyad, nem lesz semmi gond!

Minden jót kívánok!

2009. júl. 11. 16:37
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

én se hiztam eddig,minusz 3 kilónál tartok,hát nem is agyalok,biztos minden rendben lessz

2009. júl. 11. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!