Inszeminációsok, milyen tüszőrepesztőt kaptatok?
Igaz az, hogy a szuri beadása után 36 órára rá megrepednek a tüszők?
Második inszemre készülök, azaz folyamatban van, de most sem akarnak tüszőrepesztőt adni.
Ti milyen injekciót kaptatok? Mi volt a neve????
Choragont kaptam.
Tényleg valahogy így volt, vasárnap este 7-kor kellett megkapnom a szurit, és kedd reggel 9-kor volt az inszem.
Ráadásul úgy emlékszem, a 23/-át kaptam csak meg akkor, és a mardékot az inszem után közvetlenül. 2 órát kellett feküdnöm a kórházban, utána mehettünk haza.
Elsőre sikerült, a fiam már 2,5 éves.
2. vagyok.
Szóval, a 2/3-át kaptam meg, két porampulla + 2 oldószer, és a maradék kedd reggel.
Te már írtál kérdést. Én akkor teljesen el voltam hűlve, hogy nem kaptál tüszőrepesztőt! Nem is értem ezt a dolgot!
Én a helyedben keresnék másik meddőségi központot, kórházat, ahol ezzel foglalkoznak.
Én az egész ampullával megkaptam két nappal az inszem előtt.
Második sikerült.
Igen, én már írtam a múltkori inszem előtt.
Most is ugyanaz a helyzet. NEM AKAR ADNI REPESZTŐT!
A múlt inszem nagyon ell lett szúrva időzítésileg. Pénteken leaduk az "anyagot", szombaton feltették és csak köv. szerdán repedtek a tüszőim. 4 cm-esen.
Ennyit erről :(
És most is ugyanez lesz tuti. Valahogy ki kéne harcolnom egy repesztőt.
Azt tudjátok, hogy kb. hány mm-esek voltak a tüszőitek, amikor be kellett adni az injekciót????
Második vagyok, emlékszem én is a korábbi kérdésre, én is nagyon kiakadtam.
Idemásolom annak a klinikának a protokollját, ahol az én inszememet csinálték (a fiam már 2,5 éves!).
Milyen esetekben alkalmazzuk?
Amennyiben a kivizsgálás során nem találunk
•sem kóros spermaleletet,
•sem súlyos petevezető-betegséget (mindkét oldali elzáródást),
•sem kritikus hormonértékeket
akkor az asszisztált reprodukciós eljárások közül az inszemináció az, amit választunk.
Hogyan járunk el?
Minimális hormonnal a peteérést stimuláljuk, majd ultrahang segítségével ellenőrizzük a petefészkekben a domináns tüsző érését. Optimális érettségi állapotban – pontosan időzítve – tüszőrepedést váltunk ki. A frissen leadott spermiumváladékot előkészítés után egy vékony katéteren keresztül a méh üregébe fecskendezzük. A beavatkozás fájdalmatlan és nem megterhelő, ezért ambuláns módon történik.
A spermium származhat a pár férfitagjától, illetve ha nincs megfelelő minőségű spermium, akkor donorsperma anyagból is.
Mi az eredményessége?
Az eljárás sikerességi rátája 15-20%, amely kedvezőbb a spontán „otthoni” teherbeesési aránynál (10-15%)
2 Choragont.
Szerintem keress másik orvost!
4 centis tüsző az nagyon nagy.
20-on pár mm-esen jók a tüszők.
Meg aznap csinálják az inszemet, mikor leadják az anyagot.
Így nem sok értelme van:-(.
Pontosan, hogy így semmi értelme, hogy nincs időzítés tüszőrepesztővel, meg 5 nappal előbb tette fel az 1 nappal előbb leadott anyagot.
Nem is értem de komolyan!
És a párom! Na, az kiakaszt, mert nem akar máshova elmenni. Nem is értem. Így csak magamat gyötröm.
Most megmondom a dokinak, hogy vagy ad repesztőt vagy többet nem lát, megyek olyan helyre, ahol adnak!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!