Mit tapasztaltatok? A yadine elhagyása után rendszeres maradt a mensi? Volt már más is úgy, hogy a gyógyszer után megjött rendesen 2×is, utána meg, nem?
Minden hormonális fogamzásgátló úgy működik, hogy leállítja a petefészket, felgüggeszti a ciklust: nincs peteérésed, nincs ovulációd, nincs megvastagodott méhnyálkahártyád, nincs méhnyálkahártya-leválásod, azaz menstruációd sem. csak megvonásos vérzésed van abban a 7 napban, amikor nem szedsz tabit.
Amikor leállsz a gyógyszerrel, többé már nem a gyógyszer hormonjai vezérlik a tested működését, hanem jó esetben beindul a saját petefészked azonnal. Rosszabb esetben nem azonnal, vagy nem megfelelően. Em,bere válogatja. A többségnek azonnal beindul a peteérés és minden más hormonális működés, de van, akinek akadozik, hosszabb vagy összevissza lesz a ciklusa egy időre.
A lényege annak, amit írtam: "rendszeres maradt a mensi?" A gyógyszer alatt nem menstruáltál, mostantól fogsz csak. :-) Tehát a testeden ne kérd számon a gyógyszer által fönntartott pontos 28 napot.
A kérdésedre válaszul: amikor abbahagytam a gyógysert, nekem minden azonnal visszaállt a régi kerékvágásba: 29 napos ciklusok, 7 napos, erős, fájdalmas vérzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!