Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Több kérdésem is lehetne...

Több kérdésem is lehetne teherbeeséssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

1. Mi az ideális korkülönbség szerintetek? Az én kislányom most 3,5 éves. Szóval ideális esetben kb 4,5 lenne mikor jön a kistestvér.

2. Mikor jobb a babának és a mamának a terhesség? Tavasztol őszig? Nyártól télig? Az én lányom decemberben született, a nyarat még végigdolgoztam, ősszel unatkoztam otthol, aztán meg januárban olyan hideg volt hogy be voltunk zárva a lakásba (panell). Azt is hallottam hogy a decemberi emberek 2 évvel tovább élnek mivel a kismama friss gyümölcsöt és zöldséget eszik a nyári időszakban.

3. Ha átlagban 35 naposak a ciklusaim, akkor mikor van peteérésem és mikor érdemes próbálkozni. Nem akarok rágörcsölni a babára, csak nemrég döntöttük el, hogy belevágunk a második gyerekbe.

Köszönöm.

2012. jún. 28. 12:55
 1/4 anonim ***** válasza:

1. Szerintem most éppen nagyon jókor szeretnél babát, mert ez a 4,5 és 5 év korkülönbség nagyon-nagyon ideális. A nagyobb gyerek más szívesen kapcsolódik be a babázásba, már elég okos annyira, hogy szeretettel várja a kistesót és nem féltékenykedik. Saját tapasztalat :)

2. Én voltam már tavasztól őszig terhes, nagyon nehéz volt a nyári melegben cipelni a pocakomat. ÉS másodszor voltam terhes ősztől tavaszig. Ez maga volt a csoda! szuper volt, nagyon jó volt májusban szülni. Egyből jó idő várt a picire, sokat volt levegőn, sokkal de sokkal ellenállóbb volt az első gyermekemmnél, aki késő ősszel született és a hideg miatt nem tudtam sokszor kivinni a szabad levegőre.

3. Ha átlag 35 naposak a ciklusaid, akkor kb. a 16-17-18 napok körül lehet az ovulációd. A 15.naptól kezdődően érdemes minden délután (pl. 5 órakor, mindig azonos időben) csinálni egy LH tesztet egészen addig, amiíg pozitív nem lesz, és ha pozitív, akkor gyorsan szerelmeskedni. Nagy esély lesz így a babára :)

Sok sikert a kistesóhoz :)

2012. jún. 28. 13:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

1: szerintem nyugodtan vágjatok bele!! :)

Minél kevesebb a korkülönbség, annál jobban megfogják érteni egymást később!

2:Én augusztusban fogok szülni, de ez a nagy meleg kikészít!!! Sokkal jobban dagad a lábam is ebben a nagy melegben! Viszont túl sok új ruhát nem kellett vennem és túl a hányingeres időszakon jó ennyi gyümölcsöt enni!!

Én pár hónappal eltolnám, talán úgy, ahogy az első írta, hogy addigra szülessen, mire jó idő lesz!! :)

Bár nem tudom mennyire jó télen pocakosan totyogni a jeges utakon. Ki mire vágyik!!

3: nekem is 35napos ciklusaim voltak, és sajnos kiderült a középidei ultrahangon, hogy nem mindig van peteérésem( a hormonok, a cukrom rendben volt)!!!

Így nekünk gyógyszerrel sikerült!!

Ha jó pár hónapig nem sikerülne Nektek sem, akkor azért csak menj el dokihoz kivizsgálgatni magad(csak javaslat, ha én nem tettem volna még mindig várhatnánk a csodát)!

Remélem sikerül Nektek a kis tesó! :)

32hkm

2012. jún. 28. 13:39
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek! És gratulálok a már kismamáknak :)

Én 30 éves vagyok, és elég rendszertelen a menzeszem. Az első gyerek tervezett volt, de csak 6 hónap után jött össze, mivel 3 hónapig a ciklusomat rakták helyre fele. Emiatt aggódok kicsit, ezért már most belevágnék, és ha jól számolom, akkor ebben a hónapban még július 1-ig próbálkozhatunk (június 10-én kezdődött a mostani ciklusom).

2012. jún. 28. 13:54
 4/4 anonim ***** válasza:

szia!

elozoleg novemberben estem teherbe, juli 31en (szuletesnapomon)szultem.2010ben volt. most 5 hetes terhes vagyok, tehat februar vegere varjuk...hat nem erre vagytam de elfogadom. remelem szep marciusunk lesz:)) most tenyleg jo mert sok gyumolcs-zolseg kaphato frissen es teletomom a melyhutot is amivel csak lehet! viszont annak orulok hogy nyaron nem lesz meg olyan 9 honapos pocakom mert azt nem volt konnyu elviselni:) jovo nyaron meg 4esben mehetunk nyaralni!

2012. jún. 28. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!