Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért van hogy mindenki mást...

Miért van hogy mindenki mást mond a teherbeeséssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mindig elbizonytalanodok. Bármilyen infót próbáltam megtudni internetről/orvosoktól, mindenhol mást látok. Pl. a spermium életképessége. Az egyik orvos azt állítja, hogy max. 48 órát élnek, a másik meg hogy 4 napot. A netről ne is beszéljünk.. ott már akár 8 nap.. A másik az előváladék. Szintén más mindegyik nőgyógyász véleménye. A magyar netes oldalak mindegyikén terhességet okoz, a

külföldi oldalakon pedig nem. Nincs ezeknek a dolgoknak kutatási alapjuk? Csak találgatnak?

2010. aug. 2. 20:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Én Czeizel könyvében néztem, aki kutatási eredményekre hivatkozva állította, hogy a tüszőrepedés előtt egy héttel szeretkezve is 10% a terhesség esélye, és találtak már 8 napos élő hímivarsejtet is egy nő petevezetékében. Azaz a spermiumok jó sokáig elélhetnek.

Hansúlyozom: -HETNEK. Feltételes módban. Mert az átlag az 2-3 nap.

2010. aug. 2. 20:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem csak találgatnak, hanem kutatnak. Amíg nem fedezték fel az élő hímivarsejtet az előváladékban, addig nem feltételezték, hogy okozhat terhességet. Amíg nem találtak élő 8. napos hímivarsejtet egy női szervezetben, addig a megelőző kutatásokra alapoztak. Ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni, mert minden embernél más. Létezik olyan férfi, akinek soha nem volt élő hímivarsejt az előváladékában, és létezik olyan, akinek meg tele volt vele.

Nem értem, miért gondolod, hogy csak találgatnak, pont az a kutatás lényege, hogy embere válogatja, ki milyen. Nem lehet mindenkire egy sémát ráhúzni, gondolom ezt te is tudod.

Ha szeretnéd megtudni, veled mi a helyzet, ne a netről és cikkekből tájékozódj, mert egy általános jellemzés sosem lehet rád igaz 100%-ban.

2010. aug. 2. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!