Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teljesen beparáztam és próbálo...

Teljesen beparáztam és próbálok visszatáncolni. Másnál is volt ilyen?

Figyelt kérdés

Évek óta együtt vagyunk a férjemmel. Minden idillinek mondható. Megbeszéltük, hogy a gyerekvállalás előtt megalapozzuk az anyagi hátteret. Van lakás, nagy összegű pénz a bankban, a párom annyit keres, hogy semmi anyagi gondunk nincs, és én háztartásbeli vagyok.

Már jó másfél éve mondogatom, hogy jó lenne már, ha jönne a baba. (mindketten 32 évesek vagyunk.) Ő még halogatta, mert előbb saját lakást akart. Nos, most már ez is megvan, és este leült mellém, és azt mondta, hogy szeretné, ha abbahagynám a gyógyszert, mert gyereket akar.

Hát ahelyett, hogy örömkönnyeket hullattam volna, elkezdtem, hogy előbb még egy tanfolyamot el akarok végezni a nyáron, meg fogynék pár kilót, meg megműttetném a visszeremet, stb... Megrémiszt a babával járó felelősség, és az, hogy onnantól kezdve életem végéig nem lesz olyan, hogy "én", csak "mi". Félek, hogy alkalmatlan vagyok.

Voltatok ti is így ezzel? Elmúlik? Vágjak bele? Várjak még?

Köszi a válaszokat!

2012. jún. 25. 14:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát... mégis meddig akarsz még várni?

Én 30 voltam, mire a férjemmel eljutottunk oda, hogy most már jöhet a baba, nem könnyen, de meg tudtunk volna élni az én fizetésem nélkül is. 1 év próbálkozás után kiderült, gond van velem, nem jött a baba. 35 éves lettem, mire kiderült, mi a bajom, és végre terhes lettem.

Gondold át, mit is szeretnél, mert nem mindenkinek jön össze azonnal a baba. Ha pedig (még) nem akarsz gyereket, de a férjed igen, az kihatással lehet a házasságotokra is.

Attól pedig ne félj, hogy alkalmatlan vagy, miért lennél az?

2012. jún. 25. 14:43
 12/13 anonim ***** válasza:

előző folyt.

hiányzott a régi életem. De mindez elmúlt olyan természetes, hogy vannak (most már ketten, és a harmadikat tervezzük ) nekem, imádom Őket, és nem hiányzik az én. A Mi sokkal teljesebb. Szerintem vágj bele bátran, felnősz a feladathoz, és nem fogod megbánni!

2012. jún. 25. 14:45
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ennyien segítetek a válaszaitokkal!

Most, hogy elolvastam mindenki hozzászólását, tartottam egy kis önvizsgálatot.

Az biztos, hogy szeretnék babát. Talán, ha meglátnám a pozitív tesztet, rögtön elmúlna minden kétségem. Sőt, ha véletlen "beütne a ménkő", és váratlanul jönne a baba, akkor én lennék a legboldogabb. Csak ez a része olyan rémisztő, hogy tudatosan tervezzük.

Ne kövezzetek meg, de nekem mindig volt cicám. És most, hogy nincs, mindig is akartam egy macsekot, mert milyen aranyos, lehet szeretgetni, szeretet ad, és mindig veled van. Ha egy macska ennyire boldoggá tud engem tenni, akkor hogy a zivatarba ne lennék boldog egy babával?

(Kicsit önámítok :))

2012. jún. 25. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!