A kisebbségnek (értitek! ) miért nincs gondjuk a teherbeeséssel?
Fogalmam sincs, de jó kérdés!
Mondjuk ők leginkább a pénzért és a segélyekért szülik sorra a gyerekeket.
Ráadásul nekik z életvitelükbe beletartozik az is (a kultúrájukba), hogy 14-15 évesen már férjek és feleségek.
A gyerekek már előre elvannak "téve" egy másik gyermeknek és összeadatják őket. Ha szereti, ha nem. Régebben náluk a szüzességnek is nagy jelentősége volt. Házasságig nem lehetett semmi. Nászéjszaka után a fiú apja ment először megnézni a lepedőt, hogy véres-e. Ha nem volt az (szüzesség elvesztése ugyebár), akkor nagy patáliát csaptak. Természetesen a természet viccelődhet, nem mindenkinek jár vérzéssel a szüzesség elvesztése.
Érdemes egyébként a cigány kultúra után olvasni, érdekes és megdöbbentő dolgokat írnak róluk.
Régebben teljesen más volt a helyzet, most már elkanászodtak és sajnos az ország kormányzása (több év óta!!!) segít is nekik ebben. Az országban lassan mi leszünk a kisebbség, de talán már azok is vagyunk!
Egyébként még egy érdekesség a napra:
Tudtad, hogy a kínaiak nem használnak pelenkát?! A gyermek oda pisil és kakil, ahol éppen van. Átlagban fél éves korra szobatiszták. Természetesen ehhez hozzátartozik, hogy a gyermek megtanul ülni.
Ettől függetlenül az empátia náluk nem szerepel napirendi ponton! Simán elmennek egy haldokló csecsemő/gyerek mellett az utcán, mert félnek bárkinek is segíteni.
Ráadásul ott azok kapnak segélyt és "adományokat", aki 1-2 gyereknél többet nem szülnek.
És plusz még egy, mert nagyon belejöttem :)))))
Tudni kell, hogy a kínai gyermekeket a nagyszülők nevelik generációról generációra, mégpedig azért, mert a szülőknek rögtön vissza kell menniük dolgozni. Náluk ez a hagyomány!
Erre szelektálódtak.
Mikor a második babám született, mozogni alig bírtam utána, vágtak is, repedtem is, ödémás lett a seb, minden bajom volt.
Behoztak egy kisebbségi kiscsajt, fele akkora volt mint én (súlyban, magasságban) első babáját szülte, lerendezte 50 perc alatt, a saját lábán sétált be a szobába, este kérdezte, mikor én mentem gátseb kezelésre, hogy neki nincs mehet e, mondták, hogy minek, még csak nem is repedt. (aztaaa) Egyetlen baja, hogy a kézfejébe biggyesztett branül fájt.
hááát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!