Van itt olyan, akinek hosszútávú/komolyabb problémát okozott a fogamzásgátló tabletta (vagy egyéb hormonos készítmény) szedése/alkalmazása?
Én kb. 4 évig szedtem, és kihozta teljesen a visszereimet. (Előtte is megvolt a hajlamom, de után igen durván kijöttek).Utána olvastam csak, h még trómbózist is kaphattam volna tőle simán....
Amúgy 1-2 évvel ezeelőtt felttek egy olyan kérdést (tudom többször teszik fel, csak nagyon bennem maradt9 h fogamzásgátló abbahagyása után meddig jó szünetet tartani, h kiürüljenek a hormonok. Na, jöttek is a válaszok, h ugyanmá, semmennyit, nincs is benne sok hormon, ezek már nem olyanok, mint régen....Én meg szerényen írtam, h legalább 5-6 hónap. (na, le is lettem pontozva h b-irka vagyok, h ezt se tudom, h ezekben már nincs annyi hormon). Hát látom, az idő engem igazol, a válaszok alapján.
Persze ez is egyénfüggő, van aki utána rögtön teherbe esik, (hogy abbahagyja a tabit) , de egy barátnőmnek is cisztás lett a petefészke, (kb. 5 évig szedte a tabit) és szerintem sem véletlenül.......
3 évig szedtem én is pajzsmirigy hormoneltérést okozott, pattanásos, aknés lettem teljesen tönkrement az arcbőröm, fibroadenomák jelentek meg a mellemben, ciszták a petefészkemben, idegbajos lettem, tönkrevágta a központi idegrenszeremet.
Megjegyzem egy "jó" dug@s ennyit nem ér.
Lányok ez szörnyű!:(
Remélem majd javul a helyzet!
En 5 evig Nuvaringet hasznaltam pattanasos lettem..most abbahagytam,javul!
De a vallam meg mindig teli van pattival....
Szerintem hormonzavar lehet...vagy egyszeruen besokallt a szervezetem!
Orulok hogy mar nem szedem,mert babat szeretnenk a parommal,most vagyunk az 5. probalkozasi honapban,es meg nem jon a baba :((( remelem azert hogy hamarosan jonni fog,es nem a Nuvaring kihatasa miatt nem lehet gyerekem :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!