Van itt olyan, akinek hosszútávú/komolyabb problémát okozott a fogamzásgátló tabletta (vagy egyéb hormonos készítmény) szedése/alkalmazása?
Azt hiszem itt én "nyertem": 15 évig szedtem, és egyszer tartottam 5 hónap szünetet. A dokim szerint azt is felesleges volt, de én szerettem volna.
Előtte is rendszertelen ciklus miatt írták fel, az már csak a hab volt a tortán hogy a védekezés is megoldott lett.
Augusztus óta várjuk a babánkat, és egy rakat pénzünk nent már el endokrinológusra. Annó kellett volna megoldani a gondokat, és nem elfedni a rendszeres vérzést produkáló fogigátlóval. De késő bánat. Mindegy, ráérünk. Majd csak jön az a baba:) Addig meg tömjük a dokikat...
Hát igen, a fibroadenoma még mindig jobb, mint egy tüdőembólia, amiben igen gyorsan el lehet halálozni.
De persze az sem jó...:(
Utolsó: Neked sem voltak gondjaid a tabletta előtt? Előtte nem voltak ilyen PCOS-re utaló tüneteid? Rendben volt minden?
Én több mint 3 évig szedtem yasminell-t. Hízni ugyan nem híztam, de kicsit megerősödött a szőrzetem. Boldog voltam, mert kényelmes is volt meg örültem, hogy tulképp semmi bajom tőle. Aztán egy hónapban megjött, majd 9 napra rá gyógyszer szedése ellenére majdnem 1 teljes hónapot véreztem... Legyengültem, borzalmas volt. Vizsgálatokról vizsgálatokra jártam.. A terhességtől a rákon át mindenen végig vittek vajon mi lehet az oka... Mai napig nem jöttek rá. Aztán a gyógyszer abbahagyása mellett döntöttünk. Most hagytam abba 2 hete. Azóta minden nap rosszul vagyok, és csak annyit kapok válasznak, hogy nem hiszik, hogy 1 hónapnál tovább húzódna. Még mindig kivizsgálás alatt vagyok. Arról nem is beszélve, hogy nagyon unom, hogy minden nap hányingerem van, rossz a közérzetem és változékony a hangulatom.. Persze erre rájön, hogy ki tudja mikor lesz újra menszeszem, amire fel is készítettek, hogy idő kell mire beáll...
Én nem kezdeném újra soha..
Nekem 15 évesen kellett elkezdeni szedni mert nagyon erős és rendszertelen menszeszem volt és nagy fájdalmaim.Szépen beállította...sokáig nem is volt gond vele.21 éves koromba viszeres lett mind a két lábam.akkor kivizsgáltak,hogy trombózis hajlamom van és rögtön le is álltunk a fogamzásgátlóval.Na meg persze szépen el is híztam én is.
26 éves voltam mikor megszületett a fiam.De előtte 2 évvel volt egy vetélésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!