Miért van az, hogy aki akar babát, az küzd hónapokig
(akár évekig) érte, mások meg abortuszra rohangálnak
egy egyéjszakás kaland után?
1/25 A kérdező kommentje:
Pedig már kezdtem azt hinni, összejött a baba. Émelyegtem, furán érzem magam, a szaglásom sokkal kifinomultabb lett, zavartak/zavarnak a szagok.
Ne koncentráljatok rá, főleg te ne. Nyugodjál meg és éld az életed...
A stressz nem bababarát.
2012. jún. 4. 18:28
Ezek szerint még nem jött helyre a hormonháztartásod. Én annak idején a tabletta elhagyása utáni 7. hónapban lettem várandós. Ne aggódj feleslegesen. 3 hónap nem nagy idő, főleg hogy még csak 22 éves vagy. Amúgy a szagokra való érzékenység ilyen korán még nem szokott jelentkezni.
2012. jún. 4. 18:33
Tabi után 3 hónapot mondanak arra, hogy kiürül a gyógyszer, szóval lehet, most ürült ki végleg, és jövő hónapban sikerül majd.
Nálunk 3 hónap volt a türelmi idő, dokinéni kérte így.
Szóval abbahagytam a tabit, és 3 hónapig még védekeztünk. Az utolsó hónap a próba előtt már lelki ráhangolás volt, vettem palástfűteát, elterveztem, hogy egy hónap múlva baba lesz a pocakban, de nem stresszeltünk rá. A köv, hónapban próbálkoztunk, pár alkalommal. Két héttel később ott volt nálam a pozi teszt.
Szóval én merem ajánlani a palástfüvet, naponta egy adagot ittam.
2012. jún. 4. 18:34
22 évesen? :) Én 35 vagyok...
Lehet, hogy még nem ürült ki a fog. gátló a szervezetedből. Eleve 3 hónap óvszeres védekezést szoktak javasolni az abbahagyás után, mert azért mégiscsak gyógyszer...
Amúgy meg... én sem helyeslem sem az abortuszt, sem a használjuk az abortuszt védekezés helyett módszert, de azért eléggé, hogy is mondjam, hülyén tetted fel a kérdést. A két dolog nem összehasonlítható: te gyereket AKARSZ a párodtól, akit SZERETSZ és aki viszontszeret, eltart és vállal benneteket, segít felnevelni a gyereket. Akik felelőtlenül teherbe esnek, és még a pasi nevét sem tudják, azokat nem lehet hozzád hasonlítani.
2012. jún. 4. 18:42
6/25 A kérdező kommentje:
csak a fogamzásgátlóról is írnak/mondanak annyi mindent. vki szerint kell várni 3 hónapot, vki szerint nem. a betegtájékoztatón az van, hogy ha egy szem elmarad, akkor pótolni kell, plusz védekezni más módszerrel, mert teherbe lehet esni. szóval vannak ellentmondások, de mindegy, ez az én szempontomból már lényegtelen, a 3 hónap letelt.
ezzel nem vagy egyedűl én is ilyen dühös voltam az elején,sose szettem fog.gátlót mégse jön össze a baba 20 évesen,most keztem el a 11. hónapot és ezzel egyűtt elkeztem a cickafark teát 14. napig majd utána a palástfű teát fogok inni hátha segít :)
2012. jún. 4. 18:46
8/25 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. teázni fogok mindenképpen :) az utolsó hozzászólónak kitartást és sok sikert!
és még valami ismerősömnek véletlenűl becsuszott a baba elvetette rá 2 hónapra megint terhes lett de azt a babát már megtartotta és egy másik ismerősömmel egyszere szűltek,gondolhatod mennyire padlón voltam akkor,7. válaszóló voltam
2012. jún. 4. 18:52
Szia!én nem ajánlom a teákat, ha a ciklusod teljesen rendben van, belezavarhat a ciklusba, ha minden oké vele!Én inkább az e-vitamint ajánlom, és a c-vitamin szedését!Én 2 hónapja nem szedem a foggátlót, az első hónapban nem próbálkoztunk, utána ebben a hónapban végig szedtük mindketten az e és c vitamint, és vasárnap pozitívat teszteltem!Az e vitamin segít, h a méhnyálkahártyád vastagabb legyen, mivel a foggátlók ezt eléggé elvékonyítják, ha sokáig szeded!párodnak pedig azért kell szednie h még több erős katonája legyen :) sok sikert, remélem tudtam segíteni!
2012. jún. 4. 18:55
Kapcsolódó kérdések: