Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi idővel a terhesség...

Mennyi idővel a terhesség előtt KELL leszokni a cigiről, hogy ne ártson a babának?

Figyelt kérdés
Tudom, tudom, már most le kéne. De, tudom, hogy azután nem fogok cigizni, most még jólesik elszívni néha 1-2 szálat. Mennyi idő kell, előtte, hogy ne legyen baja tőle? Férjem szerint 1 év, nekem az soknak tűnik.
2012. jún. 3. 20:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Tudományos választ nem tudok adni, csak tapasztalatit:)

Amikor elkezdtem lecsökkenteni a cigimet (1 dobozról napi 2-3 szálra), 3 hónap múlva már éreztem a különbséget.

Nem köhögtem, nem éreztem azt, amit korábban a cigi miatt, és újra rendesen éreztem a szagokat.

Aztán letettem azt a 2-3 szálat, és 2 hónap múlva már az utcán is megköhögtetett a cigifüst, szépen helyreállt a szervezetem, a tüdőkapacitásom is nőtt, és a vérképem is tökéletes lett. Vagyis összességében 5 hónap volt.

2012. jún. 3. 20:54
 2/8 anonim ***** válasza:
én akkor szoktam le,mikor terhes lettem..de én nem készültem tudatosan az anyaságra..am. azt hiszem 3-6 hónapot mondanak
2012. jún. 3. 20:56
 3/8 anonim ***** válasza:
2012. jún. 3. 20:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Fél év. Pont akkor olvastam erről amikor letettem a cigit és rá fél évre terhes lettem...utólag érdekes, mert nem tervezett baba volt. :)
2012. jún. 3. 21:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha teheted és van akaraterőd minél hamarabb!!!

Én 1,5évvel azelőtt szoktam le mielőtt babás lettem!

És egy évvel a tervezett próbálkozási idő előtt!!

Azért is kellene minél hamarabb, mert azt is bele kell kalkulálnod, hogy nem biztos, hogy elsőre le fogod tudni tenni!!

Nekem ezelőtt már volt kétszer fél évem, amikor nem szívtam, de most konkrét terveim voltak és az is segített a leszokásban!!

Most két éve nem cigizek.

Én nagyon értékelem, ha már valaki előtte gondolkodik rajta, hogy le kellene tenni a cigit, mert ilyenkor a babóca azért fontosabb, a te kezedben van az élete!!!

Persze az más, ha nem tervezett pici, és úgy kell leszokni, az már nehezebb!!!

Próbáld meg, menni fog!! :)

28hkm

2012. jún. 3. 22:02
 6/8 anonim ***** válasza:
mindenki azt mondja ilyenkor hogy minél előbb. de azt is számításba kell venni mekkora dohányos vagy mert ha "nagy" dohányos akkor nem is javasolják hogy egyik napról a másokra mert a stressz miatt amit a cigi hiánya vált ki az sem jobb mint a cigi.(orvosi vélemény) SOK sikert :)
2012. jún. 4. 18:33
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem vaygok nagy dohányos, max 2-3 naponta, de inkább a napi 1 jellemző
2012. jún. 4. 23:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Szál, nem doboz:))
2012. jún. 4. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!