Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem lenne jobb a természetre...

Nem lenne jobb a természetre bízni?

Figyelt kérdés
Nem értem én ezt az ovuláció tesztelést,hőmérőzést,előre terhesvitaminozást stb.Egyik,hogy pénzkidobás,másik hogy nem ér semmit.Miért nem bizza magát az ember a természetre?!Majd jön a baba,ha eljött az ideje...Vagy egyes embereknek ennyi felesleges pénze van,hogy ilyenekre is költsön?Nem ok nélkül nem jön össze egy terhesség,a szervezetünk jobban tudja kivel tud jó géneket összehozni,mint mi.Akármennyire szeretünk valakit,ha nem illenek össze a gének,nem fog használni se a vitamin,se ha aznap szexelünk,mint amikor elvileg esély van rá.(Nem akartam ezzel senkit megbántani,de ez annyira logikus így.Elhiszem,hogy szeretnének babát sokan,de pont ez a sok rágörcsölés ami miatt nem jön össze.)
2012. jún. 2. 06:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%
Nem értek veled egyet. Szerintem, ha 2emmber szereti egymást, akkor összeillenek és a kapcsolat kiteljesedését jelenti a gyerekvállalás. Vannak olyan párok, akik már régóta próbálkoznak, hogy a nő állapotos legyen éa hogy vannak ilyen módszerek, amik ezt segítik, szerintem naagyon jó. A rágörcsölés szerintem sem jó már. Én mindig azt szoktam mondani, hogy egy kisbabaa akkor fogan, amikor a szülők úgy szexszelnek, mint a kapcsalatuk elején. Nem gondolkoznak semmin, csak átadják magukat. Talán ezért is van az, hogy ahol örökbefogadnak, ott utána bekopogtat a saját baba is :)
2012. jún. 2. 06:34
 2/17 anonim ***** válasza:
93%

Hát Te nagyon buta vagy, már ne is haragudj.

Látszik, hogy soha életedben nem voltak ilyen gondjaid... Persze mert ez így működik, hogy férjhez megy az ember, aztán ha nem jön a várva várt baba és kiderül, hogy egyik vagy másik félnek egészségügyi problémája van, amit van lehetőség orvosolni (akárcsak egy kis természetgyógyászattal vagy vitaminokkal), akkor csak legyint és azt mondja "ne haragudj drágám, ne görcsöljünk, nem passzolunk egyszerűen össze, igaz Te vagy Életem szerelem, de nem mondtam azt komolyan anno, hogy együtt maradunk jóban rosszban és segítsük egymást...."

Gondolkodj mielőtt ilyen kérdéseket kiírsz!

Mi sokáig küzdöttünk babáért, már már úgy tűnt, hogy hiábavalóan, aztán a sok küzdelem, az egymás iránti kitartás, szeretet és szerelem meghozta gyümölcsét. Mikor kiderült férjemről, hogy beteg, eszem ágában sem volt elhagyni emiatt (pfff, belegondolni is szörnyű) és most mondhatom, hogy a legösszetartóbb, a legboldogabb család vagyunk, és egész biztos vagyok benne, hogy az átélt nehézségek és örömök annyira összekovácsoltak minket, hogy egy életet fogunk együtt leélni, és a gyermekeink egy nagyon szeretetteljes és boldog családban fognak felnőni.

15 hós LOMBIK-KISLÁNY és 26 hetes SPONTÁN pocaklakó kisfiú anyukája

2012. jún. 2. 06:36
 3/17 anonim ***** válasza:
91%

Nekem két gyermekem van és a harmadik a pocakomban.Mindegyik könnyen fogant,nem voltak problémáim,éppen ezéet soha nem fogom tudni átérezni az olyan párok helyzetét,akikről kiírtad a kérdést.Szerintem én sem hagytam volna el a férjemet,ha nem sikerült volna teherbe esnem.Te talán igen? Elhagynád őt,ha nem jönne a baba?Ezt a természet tudja dolgot meg nagyon szépnek és jónak gondolom,de egy diszkó wc-jében részegen besikerült terhességnél nem gondolnám,hogy most próbál a természet jó géneket összehozni.

Kívánom,hogy minden meddő pár tapasztalhassa meg a születés csodáját,ha kell orvosi segítséggel is!

2012. jún. 2. 06:49
 4/17 anonim ***** válasza:
82%

Te vagy nem szerettél __úgy igazán__ senkit, vagy nem vágysz __úgy igazán__ babára (vagy azok közé tartozol, aki talált egy relative korrekt pasit és elsőre összejött és halvány lila fogalmad sincs róla, hogy milyen küzdeni egy babáért. Örülj neki, hogy mázlista (vagy érzéketlen) vagy, és ne bánts másokat ezzel a kérdéssel! Ha a természetre bízza az, aki évek óta küzd, talán __ SOHA__ nem lesz gyereke! Igenis szükség van segítségre! Én pedig nem fogom elhagyni a párom azért, mert valami nem stimmel. A megoldást keresem és nem másokat okolok a bajért. Azért, mert szeretem, és nem csak gyereket akarok, hanem TŐLE akarok gyereket!

A terhesvitaminok már más kérdés: 70% kal csökkentette a fejlődési rendellenességek kockázatát. Gondolom ebben is mázlid volt, és ezért gondolod, hog yminek az? De hidd el, attól, hogy pl. vannak akik napi 5doboz cigit szívnak, és sosem lesz tüdőrákjuk, attól még a cigi nagy eséllyel tüdőrákot okoz. Vannak kivételek. De nem játszom a szerencsére.

2012. jún. 2. 07:24
 5/17 anonim ***** válasza:
66%

Úgy gondolom, nem jól fogod fel a dolgokat. Valószínűleg neked nincs semmi ilyen problémád, örülj neki.

Manapság viszont ez sajnos nem úgy működik, mint akár 100 éve, hogy mindenki olyan könnyen teherbe esik. Egyrészt m nők egy csomó hormont kapunk életünk során. Nagyon sok nő szed fogamzásgátlót, ami ugyebár eléggé megzavarja a természetet. Én csak három évig szedtem egy éve próbálkozunk a babával, de még mindig nincsenek rendben a hormonjaim, hogy összejöjjön. Valószínűleg a természet már elintézte volna a dolgot, de mivel én előtte 3 évig eléggé átvágtam, most kénytelenek vagyunk segíteni rajta.

Hidd el szerintem mindenki tudná másra költeni a pénzét!

Másrészt sokkal több méreganyagot juttatunk be a szervezetünkbe főleg a táplálkozásba, mint régen. Ez is nagy probléma de ebbe most nem megyek bele.

És hát a másik nagy probléma, a férfiak nemzőképessége egyre romlik. Ennek semmi köze a génekhez, szintén a méreganyagaokat stb lehet okolni.

Ugyhogy nagyon sok esetben nem az a gond, hogy nem illenek össze genetikailag.

2012. jún. 2. 07:29
 6/17 anonim ***** válasza:
83%

Hogy kérdezhetsz ilyet, úgy komolyan????

Képzeld el a szituációt, hogy évekig nem és nem és nem jön a baba. Szerinted nem érdemes kivizsgáltatni magad, és minden lehetséges eszközzel megpróbálni elősegíteni a terhességet? Te valószínűleg nem tudod milyen minden hónapban csalódni... És néha tényleg csak egy pici kell, egy minimális orvosi segítséggel sikerül pár hónapon belül a baba mi előtte nagyon nem akart jönni.

Akkor bízzuk a természetre, és inkább sose legyen gyerekük?

A másik meg az, hogy az elején mindenki úgy indul, hogy bízzuk a természetre, de a legkevesebb nő az aki 10-12 hónap után vállrándítással elintézi, hogy megint nem lett terhes. Ha hőmérőzéssel meg ovu tesztel lehet növelni a terhesség esélyét akkor miért ne? Az orvosok is javasolják a ciklus pontos számontartását. Ez még nem rágörcsölés... Van akiknek csak lombikkal sikerülhet a baba, akkor ők meg ássák el magukat? És ha te lennél hasonló helyzetben, akkor nem látnád másként a dolgokat???

Remélem sosem kell átélned a csalódást, de ne bánts másokat, mert nekik nem sikerül rögtön.

2012. jún. 2. 12:48
 7/17 anonim ***** válasza:
68%

Addig örülj míg nem érted, mert ez azt jelenti hogy nincs szükséged rá!

Nekünk már született babánk, aki koraszülöttként 8 napos korában váratlanul meghalt. Az orvosok nem értették és mi sem. Csak kétségbeesetten kerestük a miértekre a választ. Persze nem kaptunk.

Eltelt azóta 3 év. 3 kemény év, ami tele volt vizsgálatok tömegével, a gyász feldolgozásával stb.

Kiderült egyikünkkel sincs semmi baj, genetikailag is tökéletesek vagyunk.

Nagyon sok átkínlódott, átsírtz napokon-heteken-hónapokon vagyok túl. Marcangolt az önvád hogy miért nem tudtam 9 hónapon át a pocakomban kihordani stb.

Egyáltalán nem éreztem magam teljes értékű nőnek, nem tudtam megadni azt a páromnak és magamnak hogy igazi SZÜLŐK lehessünk. Nagyon sokáig tartott mire ezt feldolgoztam.

És láss csodát, mindennek ellenére a párom nem hagyott el. Pedig hányszor de hányszor kiabáltam neki sírva.. édes istenem még most is beleborzongok hogy arra kértem hagyjon el és keressen olyant aki ki tudja hordani a gyermekét...

És ő csak sírva kérlelt hogy hagyjam ezt abba, ő engem szeret.

Hosszú hónapokkal ezelőtt az orvosom engedélyével belevágtunk a babatervezésbe. Úgy hogy szigorú orvosi kontroll mellett vagyok. És még így sem sikerült. Orvosi kérésre hőmérőzök, vitaminokkal töltöm fel a szervezetem és már closti-t is kell szednem. Egyszerűen nem sikerül.

De ha sikerülne is, előre tudom hogy nehéz lesz. Végig gyógyszeres és injekciós kezelés alatt fogok állni, sokkal nagyobb orvosi kontroll mellett mint egy "sima" kismama.

Látod?! Én nem bízhatom a természetre.

Én egy valakire bízhatom: mégpedig az orvosomra, különben az én és a babám életébe is belekerülhetne.

De nem fogok lemondani soha arról a boldogságról ami a gyerekvállalást, a szülővé válást jelenti.

Bárcsak annyira egyszerűen működne mint te azt elképzeled.

Bárcsak!

2012. jún. 2. 13:20
 8/17 anonim ***** válasza:
Kérdező! Engem meg az érdekelne, te hány éves vagy.
2012. jún. 2. 14:54
 9/17 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok.

Kedves 7-es válaszoló, megkönnyeztem a történetedet:'( Annyira sajnálom, a mi kálváriánk ehhez képest semmi!

Kívánok Neked sok-sok erőt a továbbiakban és azt, hogy mihamarabb anya lehess újra!

2012. jún. 2. 15:12
 10/17 anonim ***** válasza:
84%

Ne haragudj, de ilyen kérdés kiírásánál előbb gondolkodj! Bár valószínű nem tudsz, mert ilyet nem írtál volna ki!

Minden egyes szavad belém hasít amikor olvastam,mégis nem tudom megállni szó nélkül, hogy válaszoljak rá.

Akkor haladjunk sorba. Akik 1-2 hónapja próbálkoznak, azokra talán igaz lehet hogy rágörcsölnek, bár ezzel se értek egyet! Aki több éve próbálkozik vagy legyen az fél év, már elkezd gondolkodni rajta, hogy hol lehet a baj? Erre elsőként nagyon hasznos, neked is ajánlom, hogy megismerd a tested ha akarod! Az ovulációs teszt megmutatja, hogy egyáltalán van-e peteérésed, ha nincs, akkor felesleges próbálkozni, megvan a hiba doki segít rajta. Hőmérőzés, a világ legjobb dolga, ebből minden kiderül, van e peteérés, esetleg valamilyen hormon probléma, PCO vagy pajzsmirigy betegség. Terhesvitamin, azért szedik mert mikor megfogan a baba te még nem is tudsz róla, ő viszont rengeteg fejlődésen megy keresztül, velőcsőzáródás meg stb, és ebben segít ez a vitamin. Ételekkel nem tudod pótolni, folsavra szükség van. Egy tablettában annyi folsav van, mint 15 tányér spenótba. Minden nap megtudnál enni ennyi spenótot???A többi vitaminról nem is beszélve. Honnan tudod hogy nem ér semmit?? Sok év sikertelen próbálkozás után nem hiszem hogy a természetre kell bízni, ha olyan bajod van, jobb kezelni, mint meddővé válni. Nem értek azzal se egyet hogy majd jön a baba ha jönni akar, igen sok embernél lehet beválik, de nagy százalékuknál egyáltalán nem. Nem pénz kérdése hogy mire költi, úgy érzi minden meg szeretne tenni azért, hogy egészséges kisbabája szülessen!

Nem mindig a gének a hibák, nehogy azt hidd. Vagy te így fogod fel? Akkor gratulálok! 6 éve próbálkozunk, 6 férjem lenne????Ne nevetess már! Kiderült 3 év után, mert ugye hogy a te szavaiddal éljek a természetre bíztam magam, hogy nem is a férjemnél van a gond. Akkor, lőjjem agyon magam??? Kivizsgáltuk a dolgot, PCO, kezelhető életmód váltással, nem párkapcsolat váltással!!!!de nem gyógyítható. Ha nem kezelik, meddő lehetek. Ez mind kiderült az ovutesztből meg a hőmérőzésből miután elkezdtem. Ha nálunk kiderülne hogy nem illenek össze a gének, akkor se hagynám el a férjem. Van lombik, donoros, nem hallottál még róla? Semmi sem logikus amit leírsz! Miután nagy nehezen kezeltek 1 évre rá terhes lettem, rendkívűl csodás érzés, az öröm nem tartott sokáig, mert 8 hetesen elvesztettük. Utána szedtem a folsavat, terhesvitamint, és a Pco gyógyszert, újra terhes lettem, 22 hetesen elvesztettük, makk egészségesen, gyulladás miatt! Szerinted rágörcsöltem ezért nem sikerült eddig? Vagy hajítsam ki a férjem hátha génhiba? Majd jön ha jönni akar????Még mindig így gondolod?????Egyáltalán tudod miről beszélsz? Tudod mennyi olyan nőt fogsz bántani ezzel a hozzáállásoddal? Ne akard tudni. Őszintén remélem, hogy neked majd jönni fog a baba amikor jönni akar, vitaminra nem lesz szükséged! Sok szerencsét!

2012. jún. 2. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!