Párommal több, mint egy éve próbálkozunk sikertelenül. Az lehet befolyásoló tényező, hogy alig iszom?
Már van egy gyermekünk, van peteérésem, szedek vitamint, minden rendben van velünk.
Viszont a napi folyadékbevitelem minimális, általában a fél litert sem éri el.
Ez vajon lehet gond?
Tudom, kissé hülye kérdés, de már nagyon aggódom:(
Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy ez nem lehet baj, mert folyton kimegy a fejemből, egyszer még szülés után kiszáradtam, akkor kötelező volt egy hétig a napi 3 liter... Minden percben ittam, majdnem belepusztultam.
Gyümölcsöt kb 2 naponta eszem, 1-1 banán, alma, talán narancs, de levest tán félévente, ha fogyasztunk.. Senki nem szereti a családban.
Pedig ez lehet baj! Attól, hogy valakinél nem okozott problémát, még nem Biztos, hogy később sem fog, és az meg főleg nem , hogy akkor más embernél sem lesz belőle gond.
A folyadékhiány rengeteg problémát okozhat, mivel a testünk minden részének a működéséhez szüksége van vízre, nem tudhatod, melyik szerved működésében okoz először gondot. Ha belegondolsz, a beágyazódáskor megduzzad a méhed, a nyálkahártya megvastagodik, ezeket a dolgokat a több odaáramló vér "kezdi" megvalósítani. A vérkeringésnek pedig egyértelműen árt a folyadékhiány. Azt is el tudom képzelni, hogy a megtrmékenyülés megtörténik, de aztán nem tud beágyazódni, mert a méh nincs kellően "előkészülve" a folyadékhiány miatt.
Ez nem biztos, hogy így van, de az biztos, hogy a folyadékhiány lehet oka annak, hogy nem esel teherbe. Persze lehet más oka is, de én a helyedben megpróbálnék nagyon odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre, márcsak azért is, mert sok más bajt is okozhat.
Anyukámat úgy szoktattam rá az ivásra, hogy be volt állítva a telefonja, óránként csipogott és ilyenkor mindig meg kellett innia egy kis pohár vizet. Így nem felejtette el. Ha egy hónapig ráerőszakolod magadra az ivást, akkor már nyert ügyed van, mert megszokja a szervezeted és egy idő után észre fogod venni, hogy szomjas vagy! Furcsa, de minél többet iszol, annál jobban jelzi a szervezeted, ha folyadékra van szüksége. (Ha rendszeresen keveset iszol, akkor csak akkor jelez a szervezeted -vagyis érzel szomjúságot- amikor már a kiszáradás határán vagy!)
Így "megerőszakolni" magadat csak egy hónapig kell, utána már nem fogod tudni elfelejteni, mert szomjas leszel!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!