Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Peteérés, méhszáj állapota?

Peteérés, méhszáj állapota?

Figyelt kérdés

Hétfőn "lent" volt, nyitott állapotban a méhszájam, majd reggelre "fel" ment és zárt volt. Ma (kedd) este néztem megint nyitott volt. Most van volt peteérésem, de ez normális hogy ha egyszer lent volt utána megint visszamegy? Vagy ez miért lehet? Nem nagyon értem még ezeket a dolgokat!

Előre is köszönöm a válaszokat, és azt is hogy okoskodók nem okoskodnak a méhszáj vizsgálatról, mert tudom mi lehet a következménye és tudom hogy lehet a problémákat elkerülni.

2012. máj. 22. 23:21
 1/9 anonim ***** válasza:
11%
A méhszájat te nem láthatod, - csak orvos és megfelelő eszközzel - és ha az kinyílik az azért van, mert valaki szülni fog és tágul, alapjáraton az zárva van. (és mint írtam: nem láthatod!) Hová megy egyébként fel, s le??? Ezt nem értem és az összefüggésedet sem!
2012. máj. 22. 23:27
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát én arra gondoltam, hogy a méhszáj állapota, nyitottsága és puhasága egy cikluson belül változik, és ezt te is érzed ha megnézed, de csak teljes higiéniai fürdés után. Pl.: Amikor a mezeszed meg van lent van és nyitott utána kicsit nehezebben elérhető, és zárt. zártabb. Ugyan ez van peteérésnél is, hogy mikor el kezdődik akkor kinyilik, ez az egyik jele az ovulációnak, mikor befejeződik visszazáródik és ismét feljebb van.

Csak én azt nem értem, hogy tegnap előtt nyitott volt, gondoltam peteérés és reggelre zárt volt. De tegnap estére megint éreztem hogy nyitva van. Hogy ez normális, vagy...nem értem!

2012. máj. 23. 09:31
 3/9 A kérdező kommentje:
Mennyi ideig kell lent lennie a méhszájnak peteérés idején? Már a harmadik este volt nyitott...azaz, puha és mintha nagyobb lenne a rés rajta. miért van ez? elvileg ahogy megtörténik a peteérés ami max 24 óra vissza kéne záródnia. nem? köszönöm a további segítséget.
2012. máj. 24. 00:06
 4/9 masszázscucc válasza:

Ahogy te is írod: mintha, talán, olyan, mint. Ebben egy kicsit sok a feltételes mód.

Feltételezem, hogy a nem kívánt terhességet szeretnéd elkerülni úgy, hogy ne kelljen kemikáliákkal "szennyezni" magad. (ez is feltételes mód)

Ha már így csináljátok, akkor javasolnék inkább egy 3-4 napos intervallumot (peteérés körül), amikor mással, másképp is védekeztek.

De! És ez egy NAGY DE: Az ovulációt

egy fergeteges orgazmus is kiválthatja, bármikor.

Így, az én érzésem szerint már annyi feltételes mód van a történeteben, hogy...

Persze ez a ti rizikó tűrő, bevállaló képességeteken múlik.

Az, hogy mozog a méhszáj, egyszer MINTHA nyitottabb lenne, mint máskor, vagy feljebb, vagy lejjebb, az természetes.

Ha már nagyon puha, akkor valószínűleg gyarapodni fog a család.

2012. máj. 28. 11:29
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem ez a feltételes mód nem a nem kívánt terhesség miatt van, pont ellenkezőleg, nagyon szeretném ha gyarapodnánk, pont ezért érdekelne mit mikor csinál a szervezetem, tettem fel egy másik kérdést, majd elküldöm a linkjét, ha tudsz valamit vagy van tapasztalatod azt szívesen venném! Az a baj hogy amióta babát szeretnénk, annyira figyelem magam, hogy ami talán eddig is volt csak nem vettem észre és most felfigyeltem rá...mindent a teherbeesésnek akarok betudni azt mikor megjön nagyot csalódok, már egy éve semmi! :(
2012. máj. 29. 16:58
 6/9 A kérdező kommentje:
2012. máj. 29. 16:59
 7/9 masszázscucc válasza:

Na, így már sokkal nehezebb a válasz. Ellenkező irányba sokkal könnyebb okoskodni, mint látod.

A bükki füves embernek van tea keveréke erre. Fórumokon olvashatsz erről bővebben. Vagy pl. a maca kapszula.

De a legjobb tanácsom jelenleg:

4-5 hónapra engedjétek (engedd) el, függesszétek fel a baba projectet. Azért persze szeressétek egymást, csak tényleg NE akarjatok gyereket "gyártani". Határozzátok el, hogy OK, most nem érdekel, nem ezen a pár hónapon múlik. Ne figyelgesd magad. Menjetek el pihenni, nyaralni. Mit tudom én?! Lazítsatok, törődjetek EGYMÁSSAL. Csak egymás örömére szeretkezzetek. Kísérletezgessetek. A párod tegyen felfedező utakat, de ne a méhszájadat kutassa.

Jó pihenést! 4-5 hónap múlva újra itt.

2012. jún. 1. 00:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát...nem akarom elszólni magam, de talán most sikerült! Csak nem tudom mikor kell megjönnie! Mert ha 28 napos ciklust nézem akkor szerdán, de szerintem kb 4nappal előbb volt peteérésem, akkor onnan kell számolni a 14 napot azaz tagnap kellett volna. A méhszájam már 4napja oldalra van kicsit hozodva és fel van puhulva, mert 5 napja könnyen elérhető volt és kemény. A mellem itt ott csomos és fáj is érintésre. tehát, lehet hogy összejött a baba, de sajnos nem tudom mikor teszteljek hogy biztos pozitívat esetleg negatívat mutassa! Szerinted? Ha 10. napon volt a peteérés akkor most 24 napora kellett volna megjönnie?
2012. jún. 2. 07:15
 9/9 masszázscucc válasza:

Én ezt Google keresés után találtam:

[link]

Látom, hiába intelek türelemre. Nem baj, természetes a részedről.

Biztos lesz babátok! Nyugi. Ami késik az nem múlik.

2012. jún. 4. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!