Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha nem félidőben van peteérés,...

Ha nem félidőben van peteérés, hanem egy héttel később, akkor a mensi kitolódik? Vagy attól a szokott időben kéne megjönnie?

Figyelt kérdés
2012. máj. 18. 12:00
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem tolódik ki. Hiszen ha kitolódnak, akkor a kitolódás pont a félidőben lenne a peteérés. Épp azért későbbi peteérés, mert nem a félidőben volt, hanem utána.

Na, pl: 28 napos ciklus-14. nap

de lehet: 28 napos ciklus 20. nap

Ha kitolódna a mensi: akkor oké, hogy a 20. napon lenne peteérés, de mondjuk a ciklus is 40 napos lenne (a kitolódott mensi miatt) , szóval félidőben lenne akkor.

2012. máj. 18. 12:14
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha késik a peteérés valamilyen okból, akkor általában a menstruáció is késni fog.

Pl. ha átlagos 28 napos ciklus esetén a 21. napon van a peteérés, akkor nagy valószínűséggel nem fog megjönni a 28. napon, hanem tolódik a 34-ik is akár.

Ilyen mindenkivel előfordul, nekem egyszer 6 nappal volt később a peteérésem, mint általában várható volt, és 6 napot késett is a menstruációm.

2012. máj. 18. 12:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló, te valamit nagyon benéztél:)

A peteérés csak 28 napos ciklus esetében van félidőben, és ennek az az oka, hogy általában a peteérés UTÁN 14 nappal jön meg a menstruáció. Vagyis egy 40 napos ciklusban nem félidőben van peteérés, hanem a 26. nap környékén.

Ha egy átlagos ciklus esetében a peteérés késik, akkor igen, a mensi is nagy valószínűséggel kitolódik, hiszen a peteérést követően a hormonális irányítás a 14. napon intézkedik a nyálkahártya leválásáról ha nem volt megtermékenyítés.

2012. máj. 18. 12:56
 4/7 anonim ***** válasza:
A peteérés nem az előző menstruáció után van 14 nappal, hanem a következő menstruáció lesz 14 nappal a peteérést követően.
2012. máj. 18. 13:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Általában 28 naposak a ciklusaim, ezért írtam úgy, hogy ha nem félidőben volt hanem később (kb 21.-22. napon) akkor a 21. naphoz számoljak + 14 napot, és akkor kell megjönnie ugye?
2012. máj. 18. 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, de ezek a számok sem törvényszerűek. Pl. nekem a doki látta UH-n, hogy van egy megnagyobbodott tüszőm és erre rá 20 napra jött meg a menstruációm. Szerintem akkor nekem nem peteéréstől 14 napra rá jött meg, mert akkor az UH-tól számítva 6 nap múlva kellett lennie az ovulációnak, de akkor még nem lett volna olyan nagy hogy lássa... Bár fene tudja, én nem vagyok orvos. :)
2012. máj. 18. 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem törvényszerű nálam sem jött ki sehogy az a 14 nap.. egyik hónapban késett 10 napot a mensim ezért elmentem dokihoz aki megnézett ultrahanggal és azt mondta nemrég volt peteérés, szoval csak kb két hét múlva jön. Erre mégis másnap megjött rendesen.
2022. jan. 4. 05:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!