Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ez rendszertelen menszik...

Ez rendszertelen menszik számít, vagy nem? -->

Figyelt kérdés

Gyereket szeretnénk, és nem tudom, hogy korrigációra szorul-e a ciklusom, vagy nem. Leírom kb fél évre visszamenőleg:

Megjött:

-nov.7-én, 29 nap múlva dec.6-án, majd 37 nap múlva január 12-én, majd 30 nap múlva február 11-én, majd 33 nap múlva márc.15-én, majd 31 nap múlva ápr.15-én, majd 31 nap múlva május 16-án.

Remélem értitek a lényeget, azt hogy mikor-hány nap múlva jött meg. Tehát hol 29, hol 31, hol 37 naposak a ciklusaim. Ez rendszertelennek számít? Vagy ez a pár nap eltérés még nem vészes? Egyébként általában 5 naposak, az elején erős, a végén gyenge vérzéssel. Ja, és a peteéréseket sem mindig szoktam észrevenni, hogy mikor van. Menjek nődokihoz, hogy adjon valamit rá? Vagy ez esetben mikor lehet vajon a peteérés, amikor a legnagyobb esély van a babára? Légyszives segítsetek! Köszi a válaszokat.

2012. máj. 17. 09:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát rendszeresnek nem!:)

De nem a ciklusok hossza a lényeg,hanem ugye,hogy van-e peteérés!

Nekem soha nem volt rendszeres a mensim 28-33 nap között volt, mégis elsőre terhes lettem!

Kezdjetek el próbálkozni, aztán ha kb. 3-4 hónapig nem sikerül, akkor kezdj el hőt mérni!

2012. máj. 17. 09:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia.

Rendszertelen,de még nem szorúl korrigációra.Az enyém is 25-35 napos volt 9 hónapig próbálkoztunk,mire sikerült elkapni a pillanatot.Most 10 hetes vagyok.A nőgyógyászom 33 naposra ítélte a ciklusokat.Próbáljatok 2-3 naponta összebújni és ne stresszeld rá magad a babára.Ha egy év elteltével sem jönne össze a baba,akkor érdemes orvoshoz fordulni.

Sok sikert!:)

2012. máj. 17. 09:24
 3/6 A kérdező kommentje:
És azt honnan lehet tudni, hogy mikor van peteérés?
2012. máj. 17. 09:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Otthon két dologból tudod meg, hogy van-e peteérésed. Ha érzed (ez az egyik alapvető jele, hogy egyik oldalon a petefészked fájdogálni kezd), a másik, ha hőgörbét vezetsz (hőt mérsz minden reggel ébredés után, mozgás előtt, azonos időben, azonos hőmérővel, azonos helyen).

Minden, amit a hőgörbéről tudni szeretnél itt megtalálod:

[link]

2012. máj. 17. 09:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Lefelejtettemm, hogy az adatokat vezetni tudod neten is, pl. ciklus.hu -n. Sokféle számítást végez a rendszer magától is (átlagos ciklus hossz, peteérést jelölgeti, fiú-lány esélyeket latolgat :))
2012. máj. 17. 10:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Rendszertelen a mnsid az igaz de szerintem ha összehoztok egy babát és majdan meg kell jönnie újból akkor be fog állni tökéletesen normálisra. Nekem is így volt.

Én onnan szoktam a peteérést megsaccolni hogy, abban az időpontban ahogy, közeledik amolyan mindjárt megjön érzések vannak bennem és egyrecsak erősödnek ahogy, itt az idő.

Figyelgetem akarva akaratlanúl a nyákot is.

Amikor ez a tojásfehérjés dolog van akkor általában egy másfél napon belűl itt az idő.

Kíváncsiságból 3 hónapon át ovulációs teszteket használtam és ezek a tesztek is azt igazolták hogy, a mensim első napjától számított 14-15 napon volt a peteérésem így a 12-14 és 16 apon együtt voltunk.

Van is két gyermekem.

De azt szinte biztosra veszem hogy, ha 2-3 naponta együtt vagytok de nem kimondottan babaügyben hanem csak az élvezetért össze is fog jönni úgy hogy, nem kell olyan sok-sok hónapot kívárni.

De sokan ugye a hőt is mérik. Ez azért nagyon megkönnyíti a dolgot csak nekem nem volt hozzá elég kitartásom mert sikerült a babuka.

Én sok sikert kívánok nektek és mindenkinek.

Minden szépet és jót. Ildikó

2012. máj. 17. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!