Vállalnál 44 évesen babát?
Szerintem egy ilyen helyzetben nem azt kell nézni, hogy valaki a párját, önmagát...stb megajándékozza gyerekkel. A gyerek nem egy olyan ajándék, amit megkapunk karácsonyra, aztán 5 év múlva már nem is érdekel mi lesz vele! Ha az önzést félretesszük és azt nézzük, hogy mit szánnánk a gyermekünknek, akkr igen is nagyon rossz egy 5 évesnek, ha elveszíti az apját, abban a korban még nem is tudja feldolgozni, de még 10 évesen sem és olyan lelki törést okozhat neki, ami az egész hátralévő életét hátrányosan befolyásolja (ez mst a 62 éves apás család kapcsán..)
És persze, hiába szül valaki 27 évesen ő is meghalhat 32 évesen autóbalesetben, rákban stb. De ha valaki 44 évesen szül, akkor várhatóan a huszonéves gyerekének őt kell majd ápolnia, ahelyett, hogy a saját családját építgetné, és ez nem a szerencsétlen véletlen, hanem valami olyan, amit az anya már azelőtt számításba tud venni, mielőtt szülne!!! Mindig történhetnek balesetek, véletlenek, de az olyan szerencsétlenségeket, amiket az ember előre láthat miért akarná szándékosan a gyermeke nyakába varrni??? Nem értem ezt a hozzáállást.
Egyébként meg valamennyire értem, hogyha egy nőnek még nincs gyermeke, akkor miért akar akár ennyi idősen is szülni. Egy nő élete általában anélkül nem teljes, hogy szülne és gyermeket nevelne, persze kivételek mindig vannak, de szörnyű lehet erről lemondani és ilyenkor talán az észérvek kevésbbé fontosan egy nő számára, mint a saját ösztönei. De ha a józan észt nézzük, akkor 44 évesen már nem kéne gyermeket vállalni...
Különben ezt az ápolásos dolgot annyira nem értem... Nekem is, páromnak is élnek a nagymamái (75 és 82 között)és egyikőjük sem szorul ápolásra. Persze tudom, hogy sokan vannak, akik igen, de ez sem tipikus. Egyébként sem első gyerek lenne, szóval ha ne adj isten úgy alakul, akkor sem egyedül cipeli ezt a terhet.
Arról nem is beszélve, hogy ott a férj is, a testvérek mellett.
Igenám, kérdező, de amikor az emberek el kezdtek válaszolni, akkor még nem írtad, h nem az első gyerek. Az, h utána egyes földtől elrugaszkodott emberek belekötöttek annak a szavába, aki előrelátó és tervező, persze, h másról kezdett el szólni.
Bocs, de az első pár válaszoló nem látott bele a gondolataidba.
igen, nem írtam részleteket, mert kíváncsi voltam arra is, hogy ki milyen körülmények közt vállalná, vagy sem.
De már a második oldalon írtam, és azóta is jöttek az "ápolásos" válaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!