Ha egy pár egészséges, és aktívan próbálkoznak, mennyi időbe telik átlagosan, mire megfogan a kisbabájuk?
Szia!
Az elmélet az, hogy ha egy egészséges pár peteéréskor együtt van, akkor 25% az esély, hogy terhesség lesz belőle.
Vagyis elvileg 4 hónapon belül össze kéne jönnie.
De úgy tűnik, manapság kevés az egészséges ember.
1 évet azért mondanak a dokik, mert hozzákombinálják, hogy nem sikerül a peteérést elkapni, plusz úgy gondolják hogy minek annyit vizsgálódni, hátha sikerül anélkül is.
De a statisztikák szerint állítólag a spontán terhességek legnagyobb százaléka ebben az első 4 hónapban fogan, ezután minden eltelt hónapban kevesebb a próbálkozó pároknál a teherbe esések száma. :-(
Változó, mint ahogy a többiek is írták. Nekünk elsőre összejött, de sajnos a 22 héten halva született tavaly, utána vártunk 6 hónapot, az elhalasztott esküvőn megtartottuk, így próbálkoztunk egy hétig és ezen az egy héten belül össze is jött (kb.2-3 napon mikor próbálkoztunk).Ez a 7 hónapban volt.
Ajánlom a ciklus. hu oldalt
(32 hetes kismama)
tegnap 14.49-es vagyok:
azért voltunk ilyen keveset együtt mert figyeltem a testem jelzéseire, tudtam mikor van pé-m és pont akkor akartunk együtt lenni :)
meg is van a kettő kisfiunk :)
de többet voltunk előtte és utána is együtt csak a próbálkozós hónapban tettünk így. több sperma is van a ritkább együttlétekből, stb... de mi jól időzítettünk ezek szerint :)
4 éves a nagy és 30 hónapos a kicsi :)
kérdező! ez érdekes kérdés. én váratlan baba voltam, elsőre összejöttem. az első gyermekem és a második is, ahogy kitaláltuk, h babát szeretnénk elsőre megfogantak, rögtön. Nem számolgattunk, csak élveztük,h védekezés nélkül együtt lehetünk.
A tesómra vártak a szüleim 5 évet.
Szóval szerintem kevés benne a genetika :)
hát ahogy írják a többiek ez tényéeg valóban változó...
ismerek olyan párt, akiknél 8 év alatt sem jött össze..az orvosuk azt mondta valószínűleg nem "illettek össze genetikailag", ugyanis, mikor megroggyant a házasságuk a csajnak egy egy alkalmas védekezős kalandból összejött és most terhes...
nekünk első hónapban megfogant...csak ovu.tesztet használtam, mert a ciklusaim össze vissza hosszúságuak voltak az előtte lévő 6-12 hónapban (19-38 nap)..és átlagban mi egy héten 1-2x voltunk együtt. (doki szerint is így koncentráltabb a "cucc":))
sok sikert kívánok!
18hkm
Nekem az első lányom "meglepetés" baba.
A második tervezett és első hónapban megfogant.
Most a 3.babára 9hónapja várunk.
Nekem a dokim azt mondta,ha mind2en egészségesek vagyunk akkor legtöbbször a "görcsös" akarás miatt nem sikerül és ezért mikor elterelődik a figyelmük akkor jön össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!